Фоторепортаж

Чайки, рибалки та сміття – фотопрогулянка дном спущеної річки Тетерів

7 June 2023, 15:39

Ще 15 травня річка Тетерів була наповнена водою, але вже наприкінці травня воду з неї спустили. 5 червня пресслужба Житомирської міської ради повідомила, що причиною зневоднення річки стала промоїна на греблі, яку ліквідовують комунальники.

Над проблемою працювала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 28 травня на позачерговому засіданні вирішували, як ліквідувати промоїну на річці в районі шибера правого устою греблі.

Після позачергової сесії міської ради 6 червня 2023 року, відповідаючи на запитання журналістів, міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що проєкти відновлення екосистеми, зариблення вже прораховані, проте проводити заходи і виділяти кошти будуть лише восени. Зараз же всі заходи спрямовані на ремонт шиберів.

Якою була річка Тетерів 15 травня дивіться тут.

Нагадаємо, з квітня минулого року в Житомирі чистили русло річки Тетерів, це розчищення коштувало майже 6 млн грн. До січня 2023 року русло було почищене і його почали потроху наповнювати водою, а майданчики на берегах річки, планували весною порівняти і зробити там, за словами директора КП «Експлуатація штучних споруд», гарний сквер. Станом на березень цього року Тетерів в районі підвісного мосту знову наповнився водою.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2022 року міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що у Житомирі спустили воду з річки Тетерів, бо була загроза підриву греблі, та користуючись нагодою, вирішили поглибити та почистити русло. Втім, наприкінці травня під час брифінгу мер пояснював представникам ЗМІ, що річку Тетерів спустили, оскільки це було потрібно для військових.

Який вигляд 22 березня 2022 року мала річка Тетерів, з якої спустили воду, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Тетерів  
Матеріали по темі