Здоров'я

Корсети, бандажі та ортопедичні матраци: що варто знати про «гаджети» для спини. Роз’яснення житомирського Медичного центру

8 June 2023, 10:28

Корсети для спини та шиї, бандажі, ортопедичні матраци, подушки, взуття й устілки – це далеко не повний перелік ортопедичних виробів, які часто «призначають» собі люди, що мають патології опорно-рухового апарату. Купити такі вироби нині нескладно, адже на ринку їх більш ніж достатньо. Деякі з них здатні дійсно допомогти. Інші ж можуть завдати незворотної шкоди здоров’ю, тим паче якщо обрані самостійно.

То для чого варто використовувати ортопедичні вироби, а коли в них просто немає сенсу? Розібратися допомагає Медичний центр «Відновлення».

Профілактика. Ортопедичні вироби доречно використовувати для корекції робочого місця, профілактики перенавантажень у спорті або як засоби для поліпшення загального самопочуття.

Фіксація. Використання ортопедичних виробів, щоби знерухомити або обмежити рух сегментів, де виникла травма, запалення чи потрібен захист – обовʼязкове рішення, що допоможе запобігти погіршенню стану.

Лікування. Як би того не хотілося, проте ортопедичні вироби, не лікують! Лікування – комплексний і непростий процес, який потребує консультації та призначень спеціаліста.

Чи варто купувати собі «іграшки» для спини і що дійсно гідне уваги, а яка покупка буде лише марним витрачанням грошей?

Корисні речі, які завжди актуальні:

• Упор під поперек і шию для перебування у вимушеному положенні (для офісних працівників, «айтішників», водіїв).

• Ортопедичні устілки для людей, які проходять більш як 2 тисяч кроків і переносять вантажі (перед вибором обов’язкова консультація лікаря!).

• Тракційні столи і засоби для «розтягнення» спини як профілактичний метод у домашніх умовах (дійєвий, якщо ним користуватися за призначенням).

• Ортопедичні килимки для стоп. У наш час людина перебуває взутою на пласкому покритті більшу частину дня, тому попрацювати стопами – завжди корисно.

Іммобілізуючі вироби – ті, що використовуються для забезпечення спокою ураженої частини тіла. Їхнє завдання – обмежити або виключити рух кінцівки. Використовувати такі вироби слід виключно за призначенням лікаря! Чому?

Лише фахівець грамотно зможе:
• обрати тип виробу;
• правильно визначити задачу: обмежити рух чи глухо зафіксувати, в окремих суглобах чи по всій кінцівці;
• визначити тривалість і/або періодичність використання;
• визначити подальшу тактику.

Що не варте уваги та навіть може зашкодити здоров’ю?

• Матраци з ефектом пам’яті – найшкідливіша річ для спини.

• Масажери – обладнання, яке продається для масового споживання, завжди буде значно слабшим порівняно з професійним.

• Аплікатори – ефективність триває плюс-мінус пів години після застосування.

• Корсет, коректор постави – допомагає перший час, а згодом ослаблює м’язи і робить вас залежним від виробу.

«Пам’ятайте! Покращити поставу можна без спеціальних «гаджетів»! Щоденно займайтеся фізкультурою – легкими вправами для укріплення м’язів кора (торса) та спини. Контролюйте себе на робочому місці, при ходінні, сидінні, стоянні. Якщо ж самостійно не вдається повернути струнку поставу, радо допоможемо», – кажуть лікарі-вертебрологи Медичного центру «Відновлення».

МЦ «Відновлення» має все для того, аби повернути радість повноцінного життя.

Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/



Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: корсет бандаж ортопедичний матрац "Відновлення" спина хребет  
Матеріали по темі