Суспільство

Обслуговують «Пункти незламності», плетуть маскувальні сітки: у Житомирській області до «Армії відновлення» долучилися понад 450 осіб

9 June 2023, 16:12

Кількість учасників «Армії відновлення» на Житомирщині перевищила 450 осіб. Суспільно корисні роботи проводяться у 30 об’єднаних територіальних громадах, які визначили їх види відповідно до місцевих потреб, а також підприємств-замовників.

Про це 9 червня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Безробітні, залучені до виконання таких робіт, надають допомогу вразливим верствам населення та постраждалим внаслідок бойових дій, обслуговують Пункти незламності, забезпечують функціонування місць для внутрішніх переселенців, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки, підтримують у готовності захисні споруди, у тому числі цивільного захисту та ін. На виплату заробітної плати учасникам робіт замовлено фінансування із державного страхового фонду на випадок безробіття на загальну суму майже 3,4 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Найбільше учасників суспільно корисних робіт – у Любарській і Олевській громадах (по 48 безробітних), а також в Овруцькій, Чуднівській та Хорошівській – по 46, 41 та 33 особи відповідно.

У службі зайнятості нагадують, що проєкт «Армія відновлення» стартував в Україні восени 2022 року. Житомирщина долучилась до його реалізації після відповідного розпорядження начальника Житомирської ОВА від 25 листопада 2022 року. Торік до суспільно корисних робіт в області було залучено 81 безробітного, яким виплачено загалом понад 369 тис. грн зарплати.

Оплата праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату (6700 гривень за місяць роботи).

Із запитаннями щодо діяльності служби зайнятості можна телефонувати на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або писати у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2023 року Житомирська обласна служба зайнятості інформувала, що до суспільно корисних робіт, які організуються в рамках урядового проєкту «Армія відновлення» у Житомирській області долучилися 312 безробітних, з яких 171 жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ безробітний безробіття Армія відновлення  
Матеріали по темі