Події

Спалив будинок співмешканки, щоб помститися за розірвані стосунки: жителя Житомирської області затримали в кущах біля згарища

9 June 2023, 16:45

Радомишльські поліцейські затримали причетного до підпалу будинку 48-річного чоловіка, який вирішив помститися співмешканці, спаливши її обійстя.

Про це 9 червня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського РУП.

«Повідомлення про пожежу у с. Вишевичах надійшло до поліції ввечері 8 червня. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Однак оселя більше непридатна для проживання, все майно всередині згоріло. За висновком рятувальників, які працювали на місці події, причиною пожежі став умисний підпал. Вочевидь, в одній з кімнат будинку хтось облив килим легкозаймистою рідиною та розвів багаття. Під час першочергових дій правоохоронці з’ясували, що до підпалу може бути причетний 48-річний співмешканець власниці будинку. Такі підозри підтвердили й очевидці події, які бачили чоловіка у подвір’ї незадовго до займання. Поліцейські розшукали ймовірного винуватця у кущах неподалік згарища, звідки він спостерігав за подіями. Свою провину чоловік визнав та розповів, що таким чином хотів помститися своїй співмешканці за намір розірвати стосунки», - йдеться в повідомленні.

Відтак слідчі відділення поліції №3 (м. Радомишль) Житомирського РУП затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Попередня кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

Затриманому, відповідно до чинного законодавства, може загрожувати від 3 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, удень 8 червня на проспекті Незалежності у Житомирі сталася пожежа – горів будинок. Рятувальники загасили полум’я менш ніж за годину, обійшлося без постраждалих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник 
Матеріали по темі