Суспільство

Сергій Чоботенко: житомирське «Полісся» схоже на Гамільтона

9 June 2023, 17:42

Чим ФК «Полісся» схожий на британського автогонщика з команди «Мерседес» Льюїса Гамільтона та наскільки серйозну боротьбу житомирський клуб зможе нав’язати в новому сезоні Української Прем’єр-Ліги — про це в своєму першому інтерв’ю для клубного YouTube каналу «Полісся» розповів новачок «вовків» Сергій Чоботенко.

Футболіст поділився своїми спостереженнями за житомирянами, розповів про свої власні очікування від перебування у клубі, а також розказав з ким вже має дружні стосунки у команді.

Найперше, що хочеться сказати — ласкаво просимо в «Полісся». Що ти чув раніше про житомирський клуб, чим тебе команда здивувала, як звернула на себе твою увагу?

Дякую за привітання. Я багато чув про «Полісся». Я — фанат «Формули 1» і порівнюю команду з Льюїсом Гамільтоном, який стрімко увірвався в цей вид спорту, який, якщо я правильно пам’ятаю, в 2007 почав виступати у «Формулі 1» і вже в наступному році досягав великих висот. І «Полісся» — це команда, яка з 2016 року почала своє відродження і так само стрімко увірвалась в наш український футбол, стрімко почала набирати оберти. Тому я сподіваюсь досягнути великих вершин з «Поліссям». І вважаю, що у цієї команди великі цілі.

Які в тебе очікування від перебування у клубі, які особисті цілі ставиш перед собою тут?

Я вже багато років в Українській Прем’єр-Лізі, але хочу досягти нових висот з цією командою. Я думаю, що це буде можливо. І перш за все я для себе зроблю крок вперед, а також допоможу команді зробити новий виток в історії.


Для наших вболівальників — опиши себе як футболіста. Який футбол тобі подобається грати? Сильні сторони, які ти в собі цінуєш?

Я підлаштовуюсь під будь-який стиль футболу. Я грав за дві команди в Українській Прем’єр-Лізі і були різні тренери, які ставили і більш оборонний футбол, і більш атакуючий футбол. Тому я — універсальний гравець, який може підлаштуватись під будь-який стиль футболу. Які в мені сильні сторони? Гра в обороні, агресивність, гра на другому поверсі, є перший пас. Я думаю, як і для позиційних атак, так і для атакуючого футболу — це плюс.

Опиши себе як людину. Які риси тобі притаманні?

Я думаю, що це спокійність та вірність.

Чи спостерігав за «Поліссям» в Першій лізі? Як можеш охарактеризувати гру нашої команди?

Я почав спостерігати за командою, коли сюди прийшов мій друг — Олег Кудрик. Це був перший Winter Cup. Я їздив в Туреччині на ігри, спостерігав. А потім, не скажу, щоб кожен матч дивився, але загалом Перша ліга в цьому році видалась цікава, тому було цікаво спостерігати і за матчами «Полісся», і не тільки. Тому дивився загалом Першу лігу і це було цікаво. Як і УПЛ, так і Перша ліга в цьому році були потужними.

Багато гравців «Полісся» мають хороший досвід виступів в УПЛ, кого з хлопців знаєш особисто? Може, з кимось маєш приятельські або дружні стосунки?

Ми перетинались з Денісом Янаковим, з Артемом Козаком. В «Динамо» ми грали і з Денісом, і з Артемом, тому періодично спілкуємось.

Сьогодні ти вперше на базі «Полісся», поділись враженнями?

Те, що я вражений — це нічого не сказати. Ти мені сказав, що цю базу побудували приблизно за півроку. Я не знаю навіть, як це описати. Це щось нереальне. Я думаю, що це пов’язано з цілями команди, амбітний президент, амбітна команда. І наскільки все робиться швидко, що навіть базу збудували настільки швидко.

«Полісся» вперше заходить в Українську Прем'єр-Лігу. Спираючись на свій досвід, з того, що ти бачиш тут, з тих людей, які вже є в команді, з результату, який команда показала в Першій лізі, як думаєш, наскільки серйозну боротьбу команда зможе нав'язати командам вищого дивізіону?

Я думаю, що «Полісся» нав’яже серйозну боротьбу. Команді завжди потрібне підсилення. Навіть «Реалу», коли вони виграють всі чемпіонати, виграють Лігу Чемпіонів, їм все одно потрібне підсилення. Я думаю, що цій команді теж потрібне підсилення. І, наскільки мені відомо, команда буде ставити найвищі цілі. І я вважаю, що цих цілей цілком реально досягати.

Житомирські вболівальники дуже тепло ставляться до своєї команди і я впевнений, що радо зустрінуть тебе в колективі. Що б ти хотів сказати тим, хто вболіває за «Полісся» прямо зараз?

Шановні вболівальники, всіх вітаю! Я — Сергій Чоботенко. Я прийшов до цього клубу, щоб досягати великих вершин. Від вас я прошу підтримки команди на стадіоні та біля телевізорів. Будемо битись за Житомир та будемо битись за «Полісся».

Пресслужба ФК «Полісся»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол ФК "Полісся" гравець Чоботенко  
Матеріали по темі