Суспільство

Парафії ще двох сіл Житомирської області перейшли до ПЦУ

11 June 2023, 10:03

Парафії упц мп сіл Гордіївки та Печанівки (колишній Романівський район) Житомирської області та їх настоятель 6 червня приєдналися до Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ.

Про це йдеться на офіційному сайті Житомирсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

«6 червня 2023 року Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир на запрошення настоятеля протоієрея Василя Копиняка, настоятеля Свято-Іоано Богословської парафії села Гордіївки Романівського ОТГ та Свято-Михайлівської парафії села Печанівка Миропільського ОТГ відвідав зазначені релігійні парафії для ознайомлення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на письмові прохання мешканців та вірних цих православних громад та їх настоятеля Василя Копиняка, що виявили бажання прилучитися до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної Церкви України керуючий Житомирсько-Поліською єпархією видав відповідні укази.

«Архіпастир також мав розмову з членами громад та разом з духовенством протоієреєм Анатолієм Міньковичем, благочинним Романівського округу та протоієреєм Василем Копиняком, настоятелем даних парафій, і вірними відслужили молебні в храмах за Перемогу України над російським окупантом та в час посухи», – зазначають на сайті єпархії.

Нагадаємо, 25 травня 2023 року до складу Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ приєдналася Свято-Покровська громада упц мп села Хижинці Романівської ТГ Житомирської області.

Також у травні до Житомирсько-Овруцька єпархія Православної Церкви України приєдналися релігійні громади села Глибочок Звягельського району та села Малосілка Бердичівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ храм єпархія релігійна громада парафія Поліська єпархія Житомирсько-Овруцька єпархія  
Матеріали по темі