Суспільство

Президент Чехії зустрівся з маленькою коростенкою, яку цькували через національність

12 June 2023, 09:47

У Чехії діти ображали дівчинку з України через її національність та навіть плюнули їй в обличчя. Інцидент трапився під час шкільної екскурсії. Президент Чехії Петр Павел зустрівся з маленькою українкою.

Про це 11 червня повідомила ТСН.

Фото з дівчинкою президент Чехії опублікував у Twitter.

«Я засуджую знущання, приниження та насильство у школах загалом. А у випадку з дитиною, якій через війну довелося покинути свою країну та друзів і якій ми запропонували безпечний притулок, це особливо ганебно. Я ціную реакцію школи та батьків. Але шрами на душі залишаться», – йдеться у дописі.

Скриншот з допису у Twitter

Як пишуть у мережі, інцидент стався під час шкільної екскурсії учнів початкової школи в Опочно в Ричновську. Директорка школи Єва Александрова після події повідомила ЗМІ, що школа вирішить проблему з батьками і що вона, безумовно, не згодна з такою поведінкою.

Пізніше з'явилася реакція на інцидент з дитиною посольства України в Чехії.

«Посольство рішуче засуджує образливі дії, спрямовані проти української дівчинки у чеській школі. Це неприйнятне порушення, що викликає глибоке обурення і занепокоєння. Ніхто не повинен зазнавати насильства або дискримінації, особливо за національною ознакою», – заявили в дипустанові.

Зауважимо, що дівчинка, про яку йде мова, – коростенка. Так, 7 червня сайт Коростень today оприлюднив відео словесного конфлікту між дівчинкою та іншими дітьми.

«Відео редакції Коростень today надіслала мама дівчинки Поліни, яка через війну виїхала до Чехії з Коростеня. Їй поставили запитання - чи росіянка вона, а після того, як вона відповіла, що українка, чехи почали говорити, що РФ "краща" і "сильніша". Коли ж Поліна сказала, що "росія - г...но", їй плюнули в обличчя», – пише видання.


Відео з сайту Коростень today

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2021 року Ружинський районний суд оштрафував місцеву жительку, дочка якої цькувала однокласницю в соціальній мережі Instagram. Психологічне насильство щодо ровесниці 8-класниця вчиняла неодноразово. Матір дівчини-підлітка оштрафували на 850 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг цькування Коростень Чехія національність  
Матеріали по темі