Місто

У Житомирі оштрафували кондукторку комунального автобуса, яка висадила з салону неповнолітнього

13 June 2023, 11:06

У Житомирі оштрафували кондукторку КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за дрібне хуліганство: працівниця ТТУ змусила неповнолітнього вийти з салону громадського транспорту, бо хлопець відмовлявся платити за проїзд. А мотивував це тим, що має посвідчення дитини з багатодітної сім`ї.

Постанову щодо вказаної адміністративної справи (за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство») Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив 31 травня. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 5 червня.

Сам інцидент трапився 24 березня 2023 року в комунальному автобусі № 2, що курсував за напрямком Богунія – Вокзал – Смолянка. З матеріалів суду відомо, що кондукторка «вчинила дрібне хуліганство відносно неповнолітнього, а саме образливо чіплялася в словесній формі та примусово змусила вийти з громадського транспорту».

В одному з судових засідань працівниця ТТУ пояснила, що того дня, 24 березня, вона «знаходилась на роботі, перебувала в автобусі №2 за маршрутом руху «Богунія – Вокзал – Смолянка». На той час по місту було встановлено обмеження стосовно виїзду на лінію тролейбусів, їх маршрути обслуговували автобуси за №№ 2 та 3. На одній із зупинок громадського транспорту до автобуса зайшов молодий хлопець, на її прохання щодо оплати ним проїзду останній пред`явив посвідчення дитини з багатодітної сім`ї. Нею було надано роз`яснення щодо дії рішення Житомирської міської ради від 07.04.2022р. №229 з приводу обмеження пільг на період воєнного стану, проте даний пасажир категорично відмовився сплачувати вартість проїзду в автобусі. При цьому поводив себе зухвало, сперечався як із нею, так і з іншими пасажирами, почав знімати на відеокамеру мобільного телефону подію».

У суперечку втрутився водій, він попросив хлопця оплатити проїзд, інакше автобус далі не поїде. Також пасажира попередили, що на місце викличуть поліцію. Після цього хлопець вийшов з автобуса.

Скриншот з постанови суду

«В подальшому, в ході словесного конфлікту, після роз`яснення водієм автобуса стосовно того, що або пасажир оплачує вартість проїзду, подальшим руху автобуса за маршрутом, або автобус не їде у разі відмови оплати, з викликом на місце працівників поліції, хлопець вийшов із салону автобуса», – йдеться у матеріалах суду.

На запитання суду кондуктор пояснила, що діяла згідно з встановленими правилами, керувалася рішенням Житомирської міської ради від 07.04.2022р. №229.

У постанові також сказано, що в судове засідання, призначене на 31.05.2023 року, кондукторка не з`явилася, через канцелярію суду звернулася із письмовою заявою про розгляд справи у її відсутності. Вину визнала.

Врешті, суд постановив працівницю ТТУ визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення й застосувати до неї штраф у сумі 51 гривня. Також на користь держави з неї стягнули судовий збір у розмірі 536 гривень 80 копійок.

Скриншот з постанови суду

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня 2023 року на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини інформували, що з контролерами КП «Житомиртранспорт» міської ради провели навчання з етики поведінки з метою недопущення конфліктних ситуацій на міських транспортних маршрутах. Прецедентом став конфлікт, який 6 травня виник між контролеркою тролейбуса та дівчиною з інвалідністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус ТТУ транспорт комунальний транспорт кондуктор штраф постанова  
Матеріали по темі