Місто

«Болото з крана»: житомирянка поскаржилася на погану якість води, у водоканалі відреагували та закликали містян лишати звернення

13 June 2023, 11:18

Соціальними мережами 12 червня почав ширитися допис, у якому житомирянка поскаржилася на якість води з-під крана, зазначаючи, що ціни високі, а покращень жодних немає.


Скріншот із Facebook-допису Олени Станішевської

У КП «Житомирводоканал» 13 червня відреагували на пост занепокоєної містянки, крім того, вкотре нагадали, що щоліта забарвлення води може змінюватися через цвітіння водоростей у р. Тетерів, однак за усіма показниками вона є безпечною для користування.

«Ми зв’язалися із авторкою посту, вияснили, за якою адресою вона проживає і дізналися про те, що вода такою, якою вона є на світлині, текла з крану протягом кількох годин того дня, коли за її адресою проводилися ремонтні роботи. Про те, чому вода може мати рудий відтінок під час виникнення аварійних ситуацій на водогоні – читайте за посиланням. Наразі якість води нормалізувалася, але жінка поцікавилася, чому вона має жовтуватий відтінок», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у водоканалі пояснили, чому з кранів може текти вода жовтуватого забарвлення.

«Щороку влітку маємо одні і ті ж проблеми, зумовлені незадовільним «станом здоров’я» нашого єдиного джерела водопостачання – р. Тетерів. Високі температури пришвидшують цвітіння водоростей у водоймі, що, безперечно, впливає на її колірність. Вплинути на сезонні явища, які відбуваються в річці КП «Житомирводоканал» не може, адже за останні десятиліття антропологічне навантаження на річку зробило свою справу: раніше ми мали воду першого класу якості, тобто чисту, зараз 4-го, тобто дуже забруднену. Що ми можемо робити і робимо у цій ситуації – то це підбирати оптимальну схему очистки води, але неодмінно з урахуванням вимог безпечності. Наразі ми збільшили дозу реагентів, за допомогою яких здійснюється водопідготовка, до максимально можливого рівня», - розповідають у КП «Житомирводоканал».

На підприємстві зауважують, що нині маємо несуттєве погіршення ЛИШЕ органолептичних показників води: запаху та/або кольору. За мікробіологічними, фізико-хімічними та радіологічними показниками вода є БЕЗПЕЧНОЮ!

«Ми звернулися до житомирян із пропозицією перевірити якість води в їхніх оселях і за необхідності провести промивку мереж – наразі маємо лише ОДНУ таку заявку. Дуже просимо вас, якщо ви справді стикаєтесь із проблемою і бажаєте не просто поговорити про неї, а й вирішити її – лишати скарги на якість води, зателефонувавши до нашої аварійно-диспетчерської дільниці: 0 412 24 08 10», - закликають у пресслужбі водоканалу.

Як повідомляв Житомир.info, 13 липня 2021 року в КП «Житомирводоканал» пояснювали, чому з кранів житомирян тече жовта вода. А 30 липня на житомирському водоканалі показали, як перевіряють якість води з-під крана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал водопостачання якість води 
Матеріали по темі