Суспільство

У Житомирській області завершилася нерестова заборона на вилов риби

14 June 2023, 13:58

10 червня на більшості внутрішніх водойм України закінчилася нерестова заборона, за виключенням придаткових систем річок, де вона фінішує 30 червня.

Про це 14 червня повідомило Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

«Водночас ще триває заборона на вилов водних біоресурсів на Кучурганському водосховищі, придунайських озерах, р. Інгулець – до 15 червня, р. Інгул у межах Миколаївської області – до 30 червня та Дністровському лимані – до 31 липня», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з огляду на особливу природоохоронну цінність іхтіофауни р. Дністер та Дністровського водосховища (Вінницька, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області), нерестову заборону тут продовжено до 24 червня.

У Держрибагентстві нагадують, що завершення нерестової заборони відкриває рибалкам-любителям та користувачам водних біоресурсів черговий літній сезон любительського і промислового рибальства.

У Житомирському рибоохоронному патрулі в коментарі Житомир.info уточнили, що на території Житомирської області нерестова заборона на вилов риби закінчилася 10 червня

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня 2023 року у Житомирській області стартує нерестова заборона на вилов риби, але любительське рибальство дозволене. Напередодні екологи розповіли про нові суми штрафів для порушників.

За неповних два тижні дії нерестової заборони на вилов риби рибоохоронці Житомирської області виявили близько 20 порушників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба риболовля рибалка рибоохоронний патруль нерест Держрибагентство  
Матеріали по темі