Місто

Учениця житомирського ліцею здобула перше місце на чемпіонаті України з класичних шахів серед дівчат

14 June 2023, 15:41

Учениця ліцею №25 Марина Петренко здобула перше місце на чемпіонаті України з класичних шахів серед дівчат віком до 16 років.

Про це 14 червня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Разом зі мною брали участь у чемпіонаті 18 суперниць із різних областей України. Мені вдалося перемогти завдяки тому, що мене підтримували мої батьки та друзі, мої тренери. Ми інтенсивно готувалися, я переглядала дебюти, щодня вирішувала задачі. Також я проводила час з близькими і це також знімало стрес та допомагало краще грати», - коментує Марина Петренко.

Змагання відбувалися із 4 до 12 червня у місті Києві.

Найважче, зізнається Марина, їй було грати у 5 та 7 турах

«У 5 турі я грала з дівчиною із Хмельниччини, яка є кандидатом у майстри спорту, а також із сильною суперницею я зіштовхнулась у 7 турі, проте партії мені сподобались всі. Емоції, коли твоє прізвище і оголошують "ти – чемпіонка", то вирують найрізноманітніші. В першу чергу – це радість. Ти розумієш, що пройшов дуже великий шлях, ти показав, що ти сильний і ти можеш поїхати на чемпіонати Європи, світу і представляти свою країну та довести всьому світу, що твоя країна найкраща», - додає юна переможниця.

Нагадаємо, 9 вересня у Житомирі на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» влаштували виставку обласних спортивних секцій та відділень: зокрема презентували акробатику, гру в шахи та хокей на траві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чемпіонат шахи змагання ліцей учень учениця 
Матеріали по темі