Місто

На аукціоні з продажу майнового комплексу біля житомирського ТРЦ «Глобал» було десять учасників, ціна зросла у 8 разів

14 June 2023, 16:38

Управління майном Житомирської обласної ради 14 червня провело аукціон з продажу майнового комплексу площею майже 2 тис. кв.м, який знаходиться у Житомирі біля ТРЦ «Глобал».

Майновий комплекс площею 1924,6 кв.м в Житомирі на вул. Грушевського Михайла, 100 мав стартову ціну 4 млн 817 тис. 945 грн.

«До складу об’єкта приватизації входять: - Будівля «А» (адмінприміщення з фільмобазою, кінозалом, фільмоперевірочним цехом, фільмосховищем). - Будівля «Б» (фільмосховище №3). - Будівля «В» (фільмосховище №2). - Будівля «Г» (реставрація, майстерний склад 7, бокси для машин). - Будівля «Д» (майстерня). - Будівля «Ж» (льох для зберігання ПММ). - Будівля «К» (матеріальний склад (ангар)). - Будівля «М» (прибудова до фільмосховища №2) - Вбиральня «У»», - йдеться в описі лота.

Заявки на аукціон подали десять учасників: ТОВ «Продмаркетпром» з Києва (основний вид діяльності – діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту, власниця – Хливнюк Олена Володимирівна); київське ТОВ «ЖХ» (основний вид діяльності – театральна та концертна діяльність, власник – Дрепін Антон Вікторович), київське ТОВ «Басейна» (основний вид діяльності – лісозаготівлі, власник – Бузун Олександр Сергійович), ТОВ «Крок-спецодяг Групп» з м Баранівка Житомирської області (основний вид діяльності – виробництво робочого одягу, власник – Блонський Дмитро Юрійович), луцьке ПП «Волпас» (основний вид діяльності – торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами, власник – Пазин Володимир Михайлович), Кудря В'ячеслав Миколайович, Сухенко Володимир Вікторович, Грасюк Сергій Миколайович, житомирське ТОВ «Профільтех» (основний вид діяльності – виробництво інших готових металевих виробів, власники – Багатирчук Олег Олександрович і Шелінг Руслан Сергійович), житомирське ТОВ «Добробут та Затишок» (основний вид діяльності – організація будівництва будівель, власник – Рудик Сергій Михайлович).

Найбільша стартова пропозиція була у ТОВ «Басейна» - 16 млн 650 тис. грн, під час трьох раундів аукціону суттєво збільшили свої пропозиції лише шестеро і в результаті переможцем стало ТОВ «Добробут та Затишок», яке готове заплатити за майновий комплекс 40 млн грн, що у 8,3 раза більше початкової ціни об’єкта.

Зауважимо, що з листом щодо приватизації цього об’єкту до обласної ради звернулося ТОВ «Модуль-Сервіс», яке займається будівництвом житлових будинків. Фірма зареєстрована в Житомирі у 1999 році за адресою вул.Грушевського, 98-а і до недавнього часу мала основний вид діяльності «лісопильне та стругальне виробництво», а зараз – «будівництво житлових і нежитлових будівель». Також бенефіціаром фірми нещодавно став Рудик Сергій Михайлович з м.Нетішин Хмельницької області, який, зокрема, є співвласником житомирських ЖБК «Тетерів» та «Артхаус Центр». Останнє будуватиме багатоповерхівку в центрі Житомира на переданій обласній прокуратурі ділянці по вул. Велика Бердичівська, 49-а.

Тобто забудовник, який від початку був зацікавлений в майновому комплексі на вулиці Грушевського, став переможцем аукціону.

Нагадаємо, в обласній раді ще до аукціону знали, що на Грушевського біля «Глобала» будуть зводити багатоповерхівки: на сесії облради 16 березня рішення щодо включення майнового комплексу на вул.Грушевського, 100 до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, викликало жваве обговорення, але все ж було ухвалене; на сесії 27 квітня також з палкими дискусіями щодо квартир ухвалювали рішення стосовно приватизації цього майнового комплексу шляхом продажу на аукціоні.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2023 року ТОВ «Футбольний клуб «Полісся», яке звернулося до облради з листом щодо приватизації майнового комплексу спортивно-оздоровчої бази площею 788,5 кв.м в селі Березино Житомирського району, стало переможцем аукціону з продажу цієї спортбази, запропонувавши 13 млн 100 тис. грн при початковій ціні об’єкта 11 млн 142 тис. 441,73 грн. Одним з трьох учасників аукціону було ТОВ «Добробут та Затишок» Сергія Рудика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон приватизація майновий комплекс вул.Грушевського ЖБК облрада 
Матеріали по темі