Влада

У начальника Житомирської ОВА з’явиться заступник з питань відновлення регіону, територій та інфраструктури

14 June 2023, 17:43

Кабінет міністрів затвердив постанову щодо введення на рівні міністерств та обласних адміністрацій посад заступників з питань відновлення регіонів, територій та інфраструктури.

Про це 14 червня 2023 року повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Відповідно до затвердженої постанови, погодження кандидатів на посади заступників міністрів та заступників голів облдержадміністрацій, до компетенції яких належать питання відновлення, відноситься до компетенції віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Відновлення секторів і регіонів, які найбільше постраждали від збройної агресії, потребує кращої координації. Введення відповідних посад на рівні міністерств і обласних адміністрацій дозволить швидше реалізовувати проєкти критичного відновлення, ефективніше використовувати ресурси та краще координувати зусилля на рівні центральних і регіональних органів влади», - зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Згідно з постановою, в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерстві оборони, Міністерстві охорони здоров’я, Міністерстві освіти і науки, Міністерстві енергетики, Міністерстві цифрової трансформації, Міністерстві культури та інформаційної політики та Міністерстві соціальної політики вводиться посада заступника Міністра, до компетенції якого належать питання відновлення регіонів, територій та інфраструктури.

Крім того, відповідні посади заступників голів обласних державних адміністрацій, до компетенції яких належать питання відновлення, вводяться у Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській обласних державних адміністраціях.

«Постанова також передбачає покладання повноважень заступників міністрів та заступників голів облдержадміністрацій з питань відновлення на заступників, яких уже призначено», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зараз у начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка п’ять заступників, які в 2022 році отримували зарплату в 80-100 тис. грн на місяць.

Як повідомляв Житомир.info, 26 травня 2023 року начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав про проєкти, на які хочуть отримати фінансування з Фонду відновлення: загальний обсяг фінансування за цими проєктами може скласти понад 1 млрд грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ заступник відновлення інфраструктура відбудова ОДА ОВА Мінінфраструктури Кубраков 
Матеріали по темі