Події

Увірвалися в будинок, побили, пограбували: у Києві розшукали причетних до розбійного нападу на жителя Житомирської області

15 June 2023, 13:35

У селі Мовчанівка Ружинської територіальної громади Бердичівського району двоє чоловіків вдерлися до оселі місцевого жителя, побили до нестями та пограбували.

Про це 15 червня повідомив Бердичівський районний відділ поліції Житомирщини.

«Пізно ввечері 11 червня двоє невідомих увірвалися до оселі 49-річного жителя с. Мовчанівки. Чоловіка побили до втрати свідомості. Вже вночі, прийшовши до тями, він звернувся до поліції. Розповідаючи про обставини, вказав, що нападники розмовляли мовою окупанта, тож однією з версій стала й участь у розбої кримінальних гастролерів. Крім того, з будинку потерпілого зникли ноутбук та два мобільних телефони», – йдеться у повідомленні.

Тож оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу спільно з колегами Ружинського відділення перевірили кілька можливих варіантів розвитку подій. У результаті з’ясували, що до розбою причетний 44-річний односелець потерпілого та 37-річний киянин. Їх обох розшукали у столиці та затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

14 червня слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури, повідомили чоловікам про підозру у вчиненні розбою (ч. 4 ст. 187 КК України).

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч з 10 на 11 травня 2022 року до будинку жителя Семенівської громади Бердичівського району через вікно проник 19-річний хлопець. Він побив 59-річного господаря, забрав мобільний телефон та викрав автомобіль. 13 травня прокуратура інформувала, що парубку повідомили про підозру. Також у прокуратурі розповіли, що у крові підозрюваного виявили наркотичну речовину. Викрадений автомобіль, на якому, за попередньою інформацією, парубок катався з дівчатами, знайшли неподалік сусіднього села у лісопосадці.

5 січня 2023 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду інформувала, що розгляд справи про розбій у передмісті Бердичева триває: свідки кажуть, що 19-річний підозрюваний ніколи не проявляв агресії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж пограбування розбій Київ столиця Ружинська громада Бердичівський район  
Матеріали по темі