Події

У Житомирській області браконьєри вбили самку дикого кабана: тварину застрелили трьома пострілами

16 June 2023, 09:46

На Житомирщині браконьєри застрелили самку дикого кабана.

Про це 15 червня повідомила пресслужба Столичного лісового офісу.

«Під час патрулювання мисливськими угіддями, майстер лісу Сновидовицького лісництва на Олевщині виявив тушу мертвої самки кабана, вбитої трьома пострілами. Наразі на місці злочину правоохоронцями проводяться необхідні дії для встановлення осіб, причетних до вбивства», - йдеться в повідомленні.

Довідково: порушення правил полювання, наслідком якого стало вбивство мешканців лісу, тягне за собою накладення штрафу з конфіскацією рушниць та інших знарядь вчинення правопорушення. Крім того, браконьєр повинен буде ще сплатити збитки за незаконне добування кабана – 40 тисяч гривень.

У пресслужбі Столичного лісового офісу в коментарі Житомир.info 16 червня уточнили, що тушу тварини знайшли 15 червня в другій половині дня.

А в пресслужбі ГУНП у Житомирській області зранку 16 червня для Житомир.info зазначили, що причетних осіб не встановили.

«На місці події працювали поліцейські. Нині призначено низку експертиз. Тривають заходи для встановлення причетних осіб», - прокоментували у пресслужбі головного управління Нацполіції.

Нагадаємо, 29 березня на території мисливських угідь громадської організації «Радомишльські мисливці» в межах філії «Коростишівське лісове господарство» лісівники виявили факт браконьєрства: натрапили на залишки самки лося, яка була вагітною.

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня 2023 року в одному з сіл неподалік Коростишева правоохоронці зупинили легковий автомобіль, з якого вилучили зброю, приладдя для полювання та розроблену тушу впольованої косулі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: браконьєр полювання мисливець рушниця поліція кабан 
Матеріали по темі