Суспільство

Повітряні сили почали інформувати про загрозу ракетних ударів та «куди летять шахеди»

16 June 2023, 11:15

Повітряні сили почали повідомляти про загрози атак ракетами та дронами в онлайн-режимі на своїх офіційних ресурсах.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Можна слідкувати за картою повітряних тривог – коли злітає МІГ-31, то вся карта стає червоною, коли іде атака з моря – то (червоне) з півдня і далі поширюється на північ і західну Україну. Якщо це Ту-95, то (тривога йде) зі сходу на захід. Це офіційний додаток, в якому можна відстежувати повітряну обстановку. Так, дійсно, сьогодні дуже багато моніторингових пабліків існує, які надають інформацію, громадяни довіряють тому чи іншому пабліку і постійно хочуть бачити свіжу, оновлену інформацію щодо того, хто саме з якого напряму і як атакує. Повітряні сили теж будуть це робити – основні напрямки атак, громадян це турбує, багато запитів від представників ЗМІ, які хотіли б бачити офіційну інформацію», - сказав Юрій Ігнат.

Він зазначив, що Повітряні сили будуть інформувати про напрямки атак «шахедами», ракетних ударів з літаків Ту-22М3, які можуть завдавати ударів ракетами Х-22, Ту-95МС, які завдають ударів ракетами Х-101, а також про атаки з кораблів крилатими ракетами «Калібр».

Зауважимо, що відповідне інформування вже можна побачити в телеграм-каналі Повітряних сил.


Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 9 червня 2023 року над райцентром Звягелем Житомирської області були збиті дві ворожі ракети, уламки однієї з них упали на будинки у приватному секторі, іншої – у поле.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Повітряні сили обстріл ракета шахед Ігнат  
Матеріали по темі