Суспільство

У Звягелі відкрили Алею пам’яті з портретами полеглих в російсько-українській війні жителів громади

17 June 2023, 15:00

У Звягелі 16 червня відкрили Алею пам’яті зі світлинами полеглих воїнів – жителів Звягельської громади, які віддали свої життя за Батьківщину в російсько-українській війні з 2014 року.

Про це повідомляє пресслужба Звягельської міської ради.

«На Алеї пам’яті відбулася урочиста церемонія вручення членам сімей загиблих захисників нагородних документів щодо присвоєння посмертно звання «Почесний громадянин Звягеля» загиблим воїнам. Почесну місію виконали міський голова Микола Боровець та начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко. За мужність і відвагу при захисті Вітчизни відповідно до рішення Звягельської міської ради від 01.06.2023 №886 звання «Почесний громадянин Звягеля» посмертно присвоєно 89 воїнам», - йдеться у повідомлені.

За полеглими захисниками провели панахиду. Опісля також освятили всі світлини.

«Відкриття Алеї пам’яті символічно відбулося в День міста Звягеля, адже саме завдяки воїнам Сил оборони та Героям, які віддали своє життя за Україну наше місто є, щодня тримає тил та впевнено веде супротив, наближаючи довгоочікувану Перемогу. Ідея її створення належить Звягельській міській раді та міському голові Миколі Боровцю, і була підтримана родинами загиблих Захисників України», - інформує пресслужба міської ради.

Нагадаємо, в травні 2019 року у Житомирі біля майдану Соборного зробили Алею героїв, встановивши стенди з портретами військовослужбовців, які загинули під час російсько-української війни на сході нашої держави.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2023 році в Житомирі до монумента Слави перемістили ще один танк Т-34, який подарували десантники, і планують там зробити алею військової техніки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель алея захисник День міста почесних громадянин військовий загиблий  
Матеріали по темі