Події

У селі неподалік Житомира на могилі захисника зірвали прапори, на місце поїхали дільничні

19 June 2023, 14:57

У селі Іванівка Житомирського району на могилі захисника понівечили прапори – державний стяг та полотнище з емблемою військової бригади.

Про це 18 червня у Facebook повідомила дружина полеглого військового Лілія Кузьменко.

«Така подяка загиблому захиснику від місцевих. В с. Іванівка нелюди вкрали з могили мого чоловіка Кузьменко Романа держаки на прапори, а ще й потоптались по прапорі та викинули на смітник», – написала жінка.


Скриншот з Facebook-допису

У пресслужбі ГУ Нацполіції у Житомирській області в коментарі Житомир.info 19 червня зазначили, що нині за вказаним фактом триває перевірка.

«18 червня, о 13:38 год., на лінію «102» надійшов виклик про те, що з могили знято прапор. І буквально через 20 хвилин знову надійшов виклик на «102», заявник повідомив, що відмовляється від виклику, тобто від свого першого сповіщення. Але дільничні відділу поліції №1 їдуть туди, у село Іванівку, аби встановити всі обставини, оскільки можливо й таке, що прапори могло зірвати вітром. Нині не відомо, чому заявник відмовився від виклику, тому правоохоронці з’ясовуватимуть обставини», – прокоментували у ГУНП.

Нагадаємо, наприкінці травня 2023 року на військовому кладовищі у Житомирі жінка порозкидала квіти з могили захисника та побила вази. Поліція проводила перевірку за вказаним фактом

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2021 року поліція повідомила, що розшукує злодіїв за наругу над могилами військових, які на Смолянському кладовищі в Житомирі викрали мармурові скульптури. Згодом Міський інформаційний центр опублікував запис камер відеонагляду, встановлених на кладовищі. На відео видно, як ввечері 16 липня невідомий чоловік зірвав два янголи з могили військового, вклав їх до пакета та покинув територію цвинтаря. Увечері 17 липня Житомирський міський голова повідомив, що чоловіка, який напередодні викрав мармурові статуї та вазу з могил військових, вдалося знайти. Він повернув вкрадене. У поліції уточняли, що причетним до вандалізму виявився житель обласного центру, 1983 року народження.

Житомирянина, який улітку 2020 року викрав мармурові скульптури янголів та вазу з могил загиблих АТОвців на Смолянському військовому кладовищі, судили ще й за нанесення тяжких тілесних ушкоджень: за кілька годин до наруги над могилами чоловік підрізав сусіда кухонним ножем. За злочини його ув’язнили на строк 5 років і 3 місяці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор флагшток наруга могила кладовище захисник Іванівка  
Матеріали по темі