Події

У Житомирській області ухвалили вирок ще одному псевдомінеру: отримав умовний термін

21 June 2023, 10:24

У Житомирській області суд ухвалив вирок чоловікові за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху в будинку культури в смт Довбиш. За недолугий дзвінок до поліції «жартівник» отримав умовний термін.

Вирок щодо кримінальної справи (за ч. 1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Баранівський районний суд ухвалив 15 червня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 16 червня.

Обвинувачений – уродженця смт Довбиш, непрацюючий, неодружений, на утриманні має одну малолітню дитину, раніше не судимий.

З матеріалів суду відомо, що «27 червня 2022 року у невстановлений слідством час у ОСОБА_3 виник злочинний умисел, спрямований на завідомо неправдиве повідомлення правоохоронним органам про підготовку вибуху у одному із закладів смт Довбиш (…), достовірно знаючи при цьому про неправдивий характер поширюваної ним інформації та розуміючи, що таке повідомлення викличе обстановку страху та паніки у населення, порушить їх нормальний ритм життя та громадський спокій».

Тож чоловік, перебуваючи вдома, з власного мобільного зателефонував на спецлінію «102» та повідомив завідомо неправдиву інформацію про замінування та підготовку вибуху в приміщенні будинку культури.

На місце виїжджали спеціальні служби, проте вибухонебезпечних предметів не виявили.

Скриншот з вироку Баранівського районного суду

Зазначено, що до суду надійшла угода про визнання винуватості від 30 червня 2022 року, укладена між прокурором Новоград-Волинської окружної прокуратури та підозрюваним.

Тож суд ухвалив: «ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення () і призначити йому покарання у виді 2 (два) роки позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України, звільнити ОСОБА_3 від відбування призначеного покарання у виді 2( два ) роки позбавлення волі, якщо він протягом 1(одного) року не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього вироком суду обов`язки».

Скриншот з вироку Баранівського районного суду

Нагадаємо, 27 червня 2022 року в Довбиській громаді Новоград-Волинського району невідомий чоловік подзвонив на номер «102» і повідомив про замінування клубу. Поліція перевірила тривожну новину, яка не підтвердилась та затримала 34-річного чоловіка за неправдиве повідомлення.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2023 року Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив вирок молодому чоловікові за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху в ЖК «Фаворит», що в районі Промавтоматики. Жарт обернувся для хлопця умовним терміном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка суд вирок Довбиш  
Матеріали по темі