Суспільство

Спортсмени з Житомирської області беруть участь в ІІІ Європейських іграх

22 June 2023, 12:53

Спортсмени Житомирської області увійшли до національної збірної команди України для участі в ІІІ Європейських іграх 2023 року.

Про це 22 червня повідомляє пресслужба ОВА з посиланням на управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту.

«Офіційна делегація національної збірної команди України виступатиме на ІІІ Європейських Іграх 2023 з 21 червня по 02 липня в містах Республіки Польща: Кракові, Вроцлаві, Закопаному, Хожуві, Мислениці», - йдеться у повідомленні.

Члени збірної України з Житомирської області:

Артем Мельник змагатиметься за чемпіонство з кікбоксингу WAKO;

Діана Рибак змагатиметься за першість у веслуванні на байдарках і каное;

Ольга Хомутовська продемонструє точність і влучність в стрільбі з лука;

Олег Зборовський змагатиметься у пляжному футболі;

Дар’я Козачок виборюватиме першість спритністю в легкоатлетиці;

Олег Чулячеєв – боксер, який у складі команди на лаві запасних.

Довідка Мінмолодьспорту: Європейські ігри проводяться раз у чотири роки, в 2023 році участь в них беруть представники 48 країн: близько 7 тисяч спортсменів з усього континенту, в тому числі 263 українців. Буде розіграно понад 250 комплектів нагород. У рамках Ігор відбудеться 16 чемпіонатів Європи, а представники 18 олімпійських видів спорту матимуть шанс поборотися за ліцензії на Олімпіаду в Парижі. Організатори Європейських ігор-2023, попри рекомендації МОК, не допустили до змагань представників росії та білорусі.

Нагадаємо, у вересні 2022 року житомирська лучниця Ольга Хомутовська в інтерв’ю Житомир.info розповідала про спортивний шлях, підтримку, перемоги та власних учнів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортсмен Європейські ігри спорт ОВА 
Матеріали по темі