Суспільство

Голова Житомирського апеляційного суду залишив приміське селище на кілька днів без води, люди звернулися в поліцію

22 June 2023, 14:07

У житомирському приміському селищі Гуйва з 20 червня проблеми з водопостачанням, причина – роботи з водогоном біля будинку голови Житомирського апеляційного суду Юрія Жизневського.

Про це Житомир.info розповіли місцеві мешканці.

Коли вдень 20 червня в селищі припинилося водопостачання, то люди почали звертатися до місцевої влади та комунального підприємства «Житомирводоканал»: їм пояснили, що причина відключення – усунення аварійної ситуації на території домоволодіння Жизневського. Як довго триватимуть роботи і коли люди в літню спеку матимуть нормальне водопостачання ніхто пояснити не зміг.

Обурені такою ситуацією місцеві мешканці ввечері 21 червня викликали поліцію і написали заяву з вимогою «здійснити перевірку правомірності відключення водопостачання в смт Гуйва».


В пояснення, наданих поліції до заяви, зазначається, що ввечері 20 червня водопостачання селища було відновлене, але о 9-й ранку наступного дня воду знову відключили. Станом на 13:00 22 червня водопостачання в селищі було відсутнє.

В те, що робітники водоканалу дійсно ліквідовують аварійну ситуацію на подвір’ї Жизневського, люди не вірять, про що й повідомили поліції.

«Близько 18:00 20.06.2023 ми ходили до нього... Робітників водоканалу ми не побачили, а побачили робітників невідомої приватної фірми. Жизневський пообіцяв, що водопостачання вечором буде відновлено, що не логічно з аварійною ситуацією. На ранок 21.06.2023 о 9:00 водопостачання було припинено. Коли до Жизневського звернулася староста Гончаренко З.І., він відповів «Нічого страшного, потерпите», - йдеться у поясненні.

Як повідомляв Житомир.info, за 2019 рік зарплата Юрія Жизнєвського в Житомирському апеляційному суді становила 2 млн 078 тис. 222 грн, за 2020 рік голова суду отримав 2 млн 518 тис. 639 грн. За шість місяців 2021 року голова Житомирського апеляційного суду Юрій Жизнєвський отримав більш ніж 1 млн грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водопостачання Гуйва вода поліція Жизневський водоканал 
Матеріали по темі