Влада

АМКУ викрив змову на капремонті військової будівлі в Бердичеві: оштрафував учасників тендеру, який проводили в 2018 році

22 June 2023, 15:14

Антимонопольний комітет викрив змову на капітальному ремонті будівлі в Бердичеві.

Про це пресслужба АМКУ повідомила 22 червня 2023 року.

«Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило змову між ПП «Звягель-Буд» та ПП «БФ «Крот» під час їхньої участі у тендері на капітальний ремонт будівлі у місті Бердичеві Житомирської області, яка проводилась Північним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням Міністерства оборони України у 2018 році. Загальна очікувана вартість закупівлі – 22 907 245 грн. Під час розгляду справи Відділенням було встановлено низку фактів, що свідчать про наявність змови між відповідачами. Відповідно 20 червня 2023 року Адміністративна колегія Північного МТВ АМКУ визнала дії ПП «Звягель-Буд» та ПП «БФ «Крот» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді спотворення результатів торгів та оштрафувала відповідачів на загальну суму 136 000 грн», - йдеться у повідомленні.

Антимонопольний комітет нагадує, що відповідно до закону «Про публічні закупівлі» підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

ПП «Звягель-Буд» зареєстроване в м.Новоград-Волинський в 2017 році, статутний капітал – 1 тис. грн. За інформацією Опендатабот, останній виграний підприємством тендер був у вересні 2021 року. Саме це ПП в жовтня 2018 року виграло тендер на капітальний ремонт військової будівлі, де АМКУ виявив змову.

ПП «БФ «Крот» створене в 2008 році, статутний капітал – 1 тис. грн. Фірма була зареєстрована в м.Новоград-Волинський, а з січня 2021 року – в смт Макарів Київської області. За інформацією Опендатабот, останній виграний підприємством тендер був в серпні 2020 року.

Нагадаємо, в березні 2023 року Антимонопольний комітет повідомив про викриття змови на торгах по закупівлі дров, які в 2019 році проводила Лугинська селищна рада Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, Антимонопольний комітет в червні 2021 року прийняв рішення оштрафувати за змову учасників тендеру відділу освіти Бердичівської РДА з закупівлі паливної деревини, який проводили в грудні 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ торги змова Бердичів закупівля ремонт штраф  
Матеріали по темі