Місто

Екологи розповіли про результати аналізів води, відібраної у Тетереві біля житомирського пішохідного мосту: виявили деякі відхилення

22 June 2023, 16:19

У воді, відібраної у Тетереві в районі пішохідного мосту в Житомирі, екологи виявили відхилення за деякими показниками. Проте нафтопродуктів у пробах не знайшли.

Про це 22 червня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«За результатами лабораторного дослідження фізико-хімічного складу проб води, відібраних фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції 17 червня з річки Тетерів поблизу пішохідного мосту в районі міського парку (м. Житомир), виявлено перевищення за такими показниками: хімічне споживання кисню – в 3,1 раза; біохімічне споживання кисню – в 4,4 раза; залізо – в 2,2 раза. Також зафіксовано низький вміст розчиненого кисню (3 мг/дм куб при нормі не менше 4) та висока концентрація завислих речовин», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що нафтопродуктів у пробах не виявлено. В нормі знаходяться показники вмісту аміаку, нітратів, нітритів, хлоридів, сульфатів та водневий показник (PH).

Матеріали за вказаним фактом Інспекція направила до правоохоронних органів та до Житомирської міськради для реагування в межах повноважень.

Нагадаємо, 17 червня 2023 року у ЗМІ з’явилася інформація про візуально незадовільний стан води у річці Тетерів у районі пішохідного мосту (м. Житомир). Оперативно реагуючи на повідомлення, фахівці Інспекції виїхали на місце та відібрали проби води з річки для дослідження її фізико-хімічного складу.

Нагадаємо, що 17 червня 2023 року в Держекоінспекції інформували, що, реагуючи на поширену в ЗМІ інформацію про візуально незадовільний стан води у річці Тетерів у районі житомирського пішохідного мосту, фахівці відібрали проби води на аналіз.

Як повідомляв Житомир.info, 27 січня 2023 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала про підтвердження факту забруднення річки Крошенки у районі житомирського міського полігону твердих побутових відходів.

11 травня в екоінспекції знову повідомляли, що підтвердили факт забруднення Крошенки в районі житомирського міського полігону твердих побутових відходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Тетерів забруднення екологія Держеконінспекція ДЕІ  
Матеріали по темі