Події

Екологи обрахували розмір шкоди довкіллю, завданої падінням уламків ворожої ракети у Звягелі: майже 60 млн грн

23 June 2023, 11:04

Розмір шкоди, завданої довкіллю внаслідок падіння уламків ворожої ракети у Звягелі, склав майже 60 млн грн.

Про це 23 червня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«За розрахунками, проведеними фахівцями Інспекції, загальний розмір шкоди унаслідок засмічення земель на території Звягельської міської ради через руйнування, спричинені падінням уламків ворожої ракети після збиття силами ППО, склав понад 59 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Також розраховано розмір шкоди, заподіяної викидами забруднюючих речовин або сумішей таких речовин в атмосферне повітря, що сталися через пожежу, яка виникла внаслідок падіння уламків ракети на житлові будинки, – понад 209 тис. грн.

Матеріали за даним фактом передано до Житомирської обласної прокуратури.

В Держекоінспекції нагадують, що 10 червня 2023 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виїхали у м. Звягель, на місце падіння уламків ворожої ракети після збиття силами ППО, для обстеження території, фіксації наслідків та проведення у подальшому розрахунку суми нанесеної шкоди унаслідок засмічення земельних ділянок.

Нагадаємо, у ніч на 9 червня над Звягелем Житомирської області було збиті дві ворожі ракети, уламки однієї з них упали на будинки у приватному секторі, іншої – у поле.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 9 червня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що вночі над Звягелем збили ворожу ракету, було відомо, що через падіння уламків 1 особа загинула, троє травмовані. Згодом у поліції проінформували, що внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинула 70-річна жінка, ще одна пенсіонерка госпіталізована. Станом на вечір 9 червня попередньо було визначено, що 58 будинків пошкоджені, 6 зруйновані. За фактом ракетного обстрілу російськими військовими житлових будинків у Звягелі, що призвело до загибелі людини, розпочате кримінальне провадження.

15 червня Звягельська міська рада повідомила, що виділила 6,4 млн грн для компенсації жителям зруйнованих російськими обстрілами будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель обстріл ракетний обстріл руйнування ракета уламок екологія еколог ДЕІ  
Матеріали по темі