Місто

У житомирському гідропарку проведуть масштабні змагання «Teteriv open» та з веслування на човнах-драконах

23 June 2023, 11:26

У житомирському гідропарку проведуть масштабні змагання: з веслування на човнах «Дракон» та з плавання на відкритій воді. Про організацію змагань розповіли 23 червня під час засідання виконкому.

«Змагання з веслування на човнах дракон, які відбудуться 30 червня та 1-2 липня у Житомирі на території гідропарку. Ми очікуємо 20 команд з 11 областей: Вінницька, Волинська, з Житомира, Рівненська, Дніпропетровська, Львівська, Полтавська, Черкаська, Київська, Хмельницька, і місто Київ представляє 6 команд. Це досить велика кількість учасників. Ми активно готуємося: збільшуємо кількість доріжок, купуємо додаткові буї. Категорії змагань – чоловіки, жінки, мікс, і діти також поділяються на «хлопчики», «дівчата» та «мікс». Дистанції, на яких змагатимуться, – це 200 метрів, 500 метрів, 2 км. Окремо буде тренування, підготовка до чемпіонату світу збірної України, також буде проходити у нас на річці Тетерів», – розповіла начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


З 8 по 9 липня спортсмени змагатимуться у турнірі з плавання на відкритій воді «Teteriv open».

«Тут ми очікуємо 250 учасників з різних областей України. Долатимуть досить значні дистанції: 6 км, 3 км, 1,5 км, 600 метрів та 300 метрів. Одне коло це 1,5 км, тобто кілька кіл будуть долати учасники на 6 км дистанції. Стартуватимуть та фінішуватимуть учасники з рятувальної станції, це буда основна точка. Ми пропрацювали з рятувальними всі питання безпеки. Будемо викладати понтон, з якого стартуватимуть учасники», – говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

У житомирському гідропарку офіційно купатися заборонено, через якість води. Втім у коментарях Житомир.info начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук пояснила, що це не впливає на проведення змагань.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2022 року в житомирському гідропарку стартував дводенний Чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон». Паралельно з Чемпіонатом України з веслування на човнах «Дракон» по обіді у тутешньому гідропарку проходив Турнір з плавання на відкритій воді – «Кубок трьох річок». 4 жовтня міська рада оприлюднила результати спортивних заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: змагання веслування "Дракон" гідропарк Teteriv open Кубок трьох річок  
Матеріали по темі