Суспільство

Поліський університет розпочинає реалізацію масштабного міжнародного проєкту

23 June 2023, 15:58

У рамках співпраці між Поліським національним університетом, компанією University Research Co., LLC (URC) та Школою охорони здоров'я Києво-Могилянської академії розпочато роботу щодо реалізації глобального проєкту USAID «Розвиток практики оцінки стану здоров'я та прикладних досліджень» (HEARD). Метою цього проєкту є документування та аналіз заходів, що вживаються для охорони психічного здоров'я та надання психосоціальної підтримки на рівні громад, а також розробка науково обґрунтованої бази знань в Україні на основі наявних регіональних ініціатив.

Проєкт USAID HEARD є восьмирічною ініціативою, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується компанією URC та її технічними партнерами. Його головною метою є сприяння збору та використанню науково обґрунтованої інформації для поліпшення реалізації стратегій та програм у різних технічних сферах, зокрема в галузі психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. Проєкт є механізмом для проведення наукових досліджень та оцінки, що задовольняє потреби у нових доказових даних в галузі охорони здоров'я та інклюзивного розвитку шляхом спільної роботи політиків, дослідників, правозахисників та громадських організацій.

У рамках реалізації проєкту від Поліського національного університету будуть залучені кафедра психології, Психологічний хаб, Центр розвитку громад та Навчально-науковий центр космічних та геоінформаційних технологій.

Реалізація проєкту сприятиме післявоєнному відновленню громад у сфері психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. Цей проєкт має на меті сприяти розвитку наукової бази, що дозволить ефективніше впроваджувати стратегії та програми в цих галузях, забезпечуючи необхідну підтримку для належного функціонування та добробуту громад.

Нагадаємо, що Поліський національний університет вперше в Україні за погодженням з Міністерством економіки України, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Міністерством освіти і науки України розпочинає підготовку бакалаврів з національної безпеки за економічною, екологічною та продовольчою сферами. Також університет розпочинає підготовку фахівців за освітньою програмою «Комп’ютеризовані та інформаційні системи безпеки».

Пресслужба Поліського національного університету

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПРУ 
Матеріали по темі