Місто

Мешканці житомирської п’ятиповерхівки дві доби сидять без світла та води через забитий каналізаційний колектор

24 June 2023, 10:22

У Житомирі на перехресті вул. М. Грушевського – вул. І. Мазепи каналізаційний колектор затрамбований сміттям так, що працівники водоканалу впродовж двох днів не можуть прочистити засмічення.

Про це ввечері 23 червня повідомила пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал».

«Нині маємо серйозну проблему: на перехресті вул. М. Грушевського - вул. І. Мазепи каналізаційний колектор затрамбований сміттям так, що попри всі потуги працівників, наша каналопромивна машина, яка прочищає трубопровід водою, що подається із тиском 200 барів, не змогла впоратися із засміченням. Фахівці водоканалу працювали на цій ділянці протягом двох днів. Аби все ж таки налагодити нормальне транспортування стоків, ми звернулися за допомогою до спеціалізованої організації, яка має на балансі потужнішу техніку, здатну впоратися з крупногабаратним сміттям, яке потрапило в каналізаційні мережі», - йдеться у повідомленні.

Водоканал зазначає, що «заручниками» ситуації стали мешканці будинку на вулиці Грушевського, 78.

«На жаль, такі ситуації є критичними не лише для нас, а й для житомирян, тому що оскільки стокам немає куди подітися – вони «вириваються» назад і затоплюють підвали житлових будинків, виливаються на поверхню землі. Цього разу заручниками невігласького ставлення до каналізації тих житомирян, які затрамбували каналізацію сміттям, стали мешканці вул. Грушевського, 78. Доки не ліквідується каналізаційний затор у абонентів, які проживають у цьому будинку, водопостачання буде призупинено зі зрозумілих причин – їхнім стокам немає куди подітися», - інформує комунальне підприємство.

КП «Житомирводоканал» обіцяє, що робитиме все можливе, аби 24 червня ліквідувати каналізаційний затор та відновити водопостачання тим, у кого воно зараз через критичну ситуацію обмежене.

У коментарі під дописом голова ОСББ «М.Грушевського, 78» Ольга Очеретнюк пояснила, що мешканці будинку не лише без води, але й без електропостачання.

«На жаль в нашому будинку затопило всі підвали, всі комори та речі мешканців та ОСББ затоплені каналізацією. Із-за того що аж так сильно забито, вода все більше поступала, і вже майже дійшла до щитка, де йде розгалуження фаз. Щоб уникнути підтоплення цього щитка, та не допустити замикання будинку я була вимушена визвати аварійку РЕМ і відключити будинок від електроенергії на невизначений термін. Наразі ми без води, електрики, та залиті всі підвали фекаліями(сморід не з самих приємних)», - зазначає голова ОСББ.

Нагадаємо, після зливи ввечері 20 червня 2023 року на вулиці Івана Гонти в Житомирі прорвало каналізаційний колектор, унаслідок чого деякі приватні обійстя зазнали підтоплень. Працівники комунального підприємства «Житомирводоканал» збиралися впродовж кількох днів ліквідувати аварійну ситуацію на напірному каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм, який перекачує стічні води від головної каналізаційної насосної станції до очисних споруд.

Як повідомляв Житомир.info, у селищі Гуйва Житомирського району з 20 червня 2023 року почалися проблеми з водопостачанням через роботи з водогоном біля будинку голови Житомирського апеляційного суду: люди звернулися до поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: каналізація водоканал вул.Грушевського водопостачання ОСББ 
Матеріали по темі