Суспільство

UAnimals хоче покарати контактний звіринець біля Житомира за жорстоке ставлення для тварин

24 June 2023, 12:39

Гуманістична організація UAnimals, яка займається захистом тварин, подає заяву на контактний звіринець «Хвостата хата» у селі Довжик біля Житомира.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому 23 червня на Facebook-сторінці організації.

«UAnimals подає заяву на контактний звіринець «Хвостата хата» у селі Довжик на Житомирщині «Нестерпний сморід, хворі тварини, які кудись час від часу зникають, екзотичні змії на городі та страх за дітей», - саме так описують ситуацію місцеві мешканці. Заклад експлуатує тварин та дає відвідувачам фотографуватися з ними за гроші. Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами. Та чи думає хтось про закон, коли справа в грошах?», - йдеться у дописі.

Зазначається, що очевидці надсилають організації фото тварин у жахливому стані та розказують, що звірі змучені та хворі.

«Підозри підтверджує і сам звіринець, публікуючи відео на якому тварин годують їжею, яку їм не можна: наприклад, лемури їдять полуниці з цукром та сметаною. Невідповідні умови та харчування – це тортури для тварин! Нагадуємо відвідувачам звіринців: саме через те, що ви створюєте попит та популяризуєте контактні катівні, вони досі існують та завдають страждань тваринам. Неймовірно сумно, що до такої жорстокості люди привчають і дітей. Дикі тварини – це не річ та не реквізит для фото! Жорстоке ставлення до тварин повинно бути покаране!», - наголошують в UAnimals.

Нагадаємо, 1 травня 2023 року Житомир.info розповідав про контактний зоопарк, який знаходиться неподалік ботанічного саду в Житомирі при навчально-науковій лабораторії тваринництва Поліського національного університету працює: там живуть вівці, кози, кролики, павичі, голуби з курми та навіть єнотовидний собака

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зоопарк тварина контактний зоопарк UAnimals жорстоке поводження 
Матеріали по темі