Влада

Депутата Житомирської райради підозрюють у заволодінні бюджетними коштами на утепленні гімназії

27 June 2023, 10:24

На Житомирщині підозрюють депутата-підрядника у заволодінні майже одним мільйоном гривень бюджетних коштів на утепленні гімназії.

Про це 26 червня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокуратура Житомирської області повідомила депутату-директору приватного товариства про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). За даними слідства, депутат однієї з районних рад Житомирщини, директор приватного товариства заволодів бюджетними коштами під час виконання робіт з термомодернізації (утеплення) гімназії у Корнинській об’єднаній територіальній громаді. Загальна вартість робіт за договором становила понад 7,2 млн грн. Підозрюваний вніс до звітних документів більше двох десятків видів робіт з внутрішнього та зовнішнього оздоблення, які фактично не були виконані. Це призвело до зайвого перерахування з бюджету майже одного мільйона гривень на рахунок підрядника», - йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво здійснюють ювенальні прокурори Попільнянського відділу Коростишівської окружної прокуратури. Досудове розслідування проводить відділення поліції № 2 Житомирського райуправління поліції за оперативного супроводу УСБУ в Житомирській області.

Житомир.info вдалося знайти тендер, про який згадує прокуратура – реконструкція (термомодернізація) Корнинського НВК «Загальноосвітня школа І ступеня - гімназія по пров. Студентському, 5 в смт Корнин Попільнянського р-ну Житомирської обл.».

У вересні 2017 року переможцем тендеру Корнинська селищна рада визнала ТОВ «Світ Майстер»: з фірмою уклали договір вартістю 5 млн 124 тис. грн на виконання робіт, які мали завершити до 31 грудня 2018 року. 10 травня 2019 року селищна рада оприлюднила звіт про виконання договору з підрядником, якому заплатили 5 млн 003 тис. 013,60 грн.

Скріншот зі звіту

Водночас на початку вересня Корнинська селищна рада без тендеру укладає з ТОВ «Світ Майстер» ще один договір на завершення реконструкції гімназії: вартість угоди становила 1 млн 804 тис. 950,40 грн, роботи мали буди виконані до 31 грудня 2019 року. 20 січня був оприлюднений звіт про виконання договору – підряднику заплатили всі обумовлені кошти.

Тобто сумарно за термомодернізацію Корнинської гімназії сумарно заплатили 6 млн 807 тис. 964 грн.

ТОВ «Світ Майстер», яке зараз має назву «Майстербуд Лтд», було зареєстроване в смт Попільня в 2007 році, власниками фірми є кияни – Свірський Володимир Петрович (80%) та Свірська Тетяна Миколаївна (20%). Володимир Свірський в 2020 році був обраний депутатом Житомирської районної ради від партії «Європейська Солідарність». В листопаді 2022 року Свірський разом з однопартійцями возив гуманітарну допомогу деокупованим громадам Харківщини.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2023 року прокуратура інформувала про викриття схеми заволодіння бюджетними коштами, виділеними на відновлення соціальних об’єктів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів: підприємець, взявшись за відновлення вікон у профтехучилищі Бердичева, у рази завищив вартість матеріалів для ремонтних робіт і заволодів майже 780 тис. грн, завдавши збитків державі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура заволодіння коштами гімназія термомодернізація Попільня депутат Свірський підозра 
Матеріали по темі