Місто

Павичі, атракціони, пляжі з непридатною для купання водою: що є для відпочинку у житомирському гідропарку

27 June 2023, 16:15

Гідропарк – одне з найулюбленіших місць відпочинку житомирян. 27 червня журналісти Житомир.info подивилися, що тут є для комфортного дозвілля.

Перше, на що звертаємо увагу, це торгові майданчики. За словами дирекції парку, всі підприємці отримали дозвіл на свою діяльність.

«На сьогодні у нас працює близько 7 підприємців, які розташовуються в будиночках та пересувних візках. Продають як для дітей – морозиво, солодку вату, попкорн, – так і страви, пропонують коктейлі, наїдки різні: картопелька, сосиска, хотдог. Тобто з голоду померти не дадуть. Для всіх умови однакові. Обов'язково треба, щоби було прописане меню, все державною мовою. Звичайно, є умови щодо техніки безпеки та охорони праці. Алкогольні напої заборонені. Слабоалкогольні напої, такі як глінтвейн, пиво, не продається», – говорить директор КП «Парк» Сергій Бондар.


Звісно, на території парку мають працювати вбиральні. Бачимо оголошення «туалет не працює». Нам пояснюють, що усували аварійну ситуацію, і зараз все працює.

«Працюють. Новий модульний туалет, у нас там була невелика аварія, але ми її усунули», – запевнив директор КП «Парк».

Для веселого відпочинку тут є атракціони, але не всі працюють.

«Минулого року ми не запускали наші атракціони, а цього року запустили. Поки працюємо чотири дні, з четверга по неділю, можливо, будемо додавати ще день. Всі атракціони працюють, крім колеса огляду», – говорить директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Влітку особливо хочеться побути біля води. Житомиряни можуть відпочивати на пляжі, але купатися не рекомендують.

«Сам пісок – ми робили аналіз на дитячому та дорослому пляжі – він відповідає тим нормам, які повинні бути. Там немає ні гельмінтів, ніяких перевищень за іншими показниками. На жаль, водичка не відповідає (нормам). Відпочивати можемо, зайти помочити руки-ноги, обіллятися водичкою можна. А ось діти… Вода може бути в носі, роті – де завгодно. Небажано», – каже Сергій Бондар.

Новою родзинкою гідропарку є тварини – чотири кози. А тепер ще тут з'явилося два фазани та три павичі, двох з яких врятували волонтери зі Сходу країни.

«Пройшов час адаптації, акліматизації наших павичів, а також фазанів. У нас є людина, яка доглядає за тваринами», – каже директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Житомирян запрошують подивитися на птахів, але просять не підгодувати, бо це може їм нашкодити.

«Щодо павичів: дуже велике прохання до відвідувачів – будь ласка, не годуйте. Підійдіть, спитайте. У них є прописаний раціон», – просить директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Нагадаємо, у Житомирі збираються реконструювати гідропарк.

Відео концепції реконструкції дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, в березні у житомирському гідропарку облаштували майданчик для утримання тварин, куди випустили чотири кози, яких врятували волонтери зі Сходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк КП "Парк" Бондар  
Матеріали по темі