Події

Житель Житомирської області хотів купити автомобіль з-за кордону і переказав продавцю-шахраєві майже 240 тис. грн

27 June 2023, 16:38

Житель Миропільської громади Житомирської області переказав шахраям майже 240 тисяч гривень за неіснуючий автомобіль. Поліція встановлює причетних.

Про це 27 червня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Так, днями до відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського райуправління звернувся 48-річний чоловік із заявою про ошуканство.

«Він розповів, що нещодавно знайшов оголошення про продаж автомобіля на одному із сайтів мережі Інтернет. Потому чоловік зателефонував за номером, вказаним в оголошенні. Продавець повідомив, що транспортний засіб зможе доставити з-за кордону в Україну, проте заявнику потрібно буде здійснити певний переказ коштів на банківський рахунок», – йдеться у повідомленні.

Чоловік погодився та перерахував зловмисникам майже 240 тисяч гривень.

Автівки заявник так і не отримав, адже «продавець» перестав виходити на зв’язок, а коли зрозумів, що його ошукали, звернувся до поліції.

Нині правоохоронці встановлюють всі обставини події та причетних до злодіяння осіб у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2023 року в поліції інформували, що житель Тетерівської ТГ сплатив шахраям понад 300 тисяч гривень за неіснуюче авто: хотів придбати через OLX із Німеччини.

А 6 червня до поліції звернувся 55-річний житель Баранівки. Чоловік розповів, що разом з дружиною повірили в обіцянки невідомого доставити з-за кордону автомобіль Peugeot 508 та переказали шахраям 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ГУНП поліція ошуканство автомобіль  
Матеріали по темі