Місто

Комунальники пояснили, чому в Житомирі не провели протикліщову обробку парків

28 June 2023, 11:43

У Житомирській області фіксують збільшення кількості випадків хвороби Лайма, переносником якої є кліщі. Так, за п’ять місяців цього року вже зареєстровано 45 випадків цієї недуги, а це уп’ятеро більше, аніж за цей же період торік.

28 червня Житомир.info поцікавився, чи проводять у Житомирі протикліщову обробку парків – найулюбленіших місць відпочинку людей. За коментарем ми звернулися до директора КП «Парк» Сергія Бондаря. Він визнає: боротьба з кліщами – актуальна проблема.

«Дійсно, випадків укусів кліщів побільшало. Наші парки ми поки що не обробляли. Хоча міркуємо про це. Зауважу, що це досить складний захід, оскільки ми розуміємо, що парки треба закрити для відвідувачів мінімум на днів три. Потрібно також врахувати, що в парках є тварини: гуляють собаки, живуть білки. Тобто, на сьогодні це питання актуальне й відкрите. Плануємо звертатися до відповідних служб, аби комплексно його розглянути й вирішити», – прокоментував Сергій Бондар.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2021 року в Житомирі планували провести протикліщову обробку парків, але перед цим мали з’ясувати, чи не зашкодить це білкам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кліщ парк гідропарк КП "Парк" Бондар  
Матеріали по темі