Влада

У Міноборони попередили, що силовики і ЗСУ перевірятимуть військкомів на доброчесність та ефективність

29 June 2023, 09:36

Керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки перевірятимуть на доброчесність та ефективність правоохоронці, силовики, НАЗК та ЗСУ.

Про це 28 червня повідомила «Українська правда» з посиланням на інформацію першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка, озвучену в ефірі національного марафону новин.

«Так, отримав завдання від президента щодо створення робочої групи. Це важливе питання сьогодення, так як в інфопросторі дуже багато негативу про діяльність територіальних центрів комплектування. Тому робоча група створена. Вона включає силовий блок – це НАЗК, ДБР, СБУ, Національну поліцію, які будуть перевіряти свої питання – від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до порушення чинного законодавства.

Крім того, створена група від ЗСУ, яка буде аналізувати виконання завдань, яка буде приймати відповідну інформацію від людей, аналізувати її. Я буду вдячний людям, які будуть давати інформацію на номери (0800 310 179, @TCK_REPORT_BOT − ред. «Української правди»)», – сказав Олександра Павлюк.

Він зазначив, що якусь дуже глобальну перевірку вони, ймовірно, зробити не зможуть, але висловив сподівання, що зможуть визначити, «наскільки той чи інший керівник відповідає вимогам, які є до нього».

За словами Павлюка, правоохоронці визначатимуть, наскільки декларації військкомів відповідають реальному способу їх життя, а представники ЗСУ – як працює цей комісаріат, як виконує задачі і які є скарги на його роботу.

Після аналізу всієї інформації напрацюють пропозиції керівництву держави щодо подальших кроків для поліпшення роботи центрів комплектування.

Павлюк також зазначив, що певна робота в цьому напрямку була і раніше. Зокрема, з 203 голів ТЦК тільки за цей рік 25 вже замінили з різних причин. Але були випадки, коли заміна не дала нічого, відзначив представник Міноборони.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2023 року міністр оборони Олексій Резніков на пресконференції повідомив, що президент Володимир Зеленський дав «серйозну рекомендацію» головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному відправляти керівників військкоматів (ТЦК та СП) на фронт, а замість них призначати поранених героїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військкомат ТЦК та СП військком Міноборони Павлюк  
Матеріали по темі