Місто

Влада Житомира виділяє 3 мільйони на ПКД реконструкції гідропарку, але до її виготовлення хоче почути громадськість

29 June 2023, 12:41

З міського бюджету виділяють 3 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції житомирського гідропарку, але ПКД поки не замовляють.

Про це на сесії міської ради 29 червня сказав мер Житомира Сергій Сухомлин, відповідаючи на питання про доцільність такого рішення.

«Ми презентували концепцію реконструкції гідропарку і домовилися з громадськістю, що ми не будемо виписувати технічне завдання для проєктування і замовляти проєктування поки ми не обговоримо, не проведемо громадські слухання з приводу тих об’єктів і підходу до реконструкції гідропарку. Всі об’єкти, які зазначені в концепції, побудовані без зрізання дерев. Ми зробили проєкт, який дозволяє провести реконструкцію гідропарку без втручання в природне середовище і без зрізання дерев», - пояснив Сергій Сухомлин.

Мер повідомив, що на наступному тижні, починаючи з вівторка (4 липня) будуть збирати «цільові групи» і обговорювати концепцію.

«Після того, як ми відпрацюємо зі всіма цільовими групами, ми виносимо цей проєкт на широке обговорення», - сказав Сергій Сухомлин.

Депутат Сергій Пидюра зауважив: якщо на виготовлення ПКД виділяють 3 млн грн, то сама реконструкція коштуватиме мінімум в 20 разів більше.

«Може це рішення трохи поспішне, давайте знімемо його на довивчення, щоб більш конкретно зрозуміти чи є у нас кошти на це будівництво, порахувати скільки потрібно грошей, щоб утримувати все це. Я вважаю, що це рішення «сире» і вношу пропозицію зняти його на довивчення», - сказав Сергій Пидюра.

На це мер Житомира відповів, що обговорення реконструкції гідропарку триває вже два роки. Він також запевнив: якщо проєкт реконструкції не матиме підтримки громадськості, то його реалізовувати не будуть. Крім того, Сергій Сухомлин наголосив, що без готового проєкту неможливо отримати кошти з державного бюджету на реалізацію запланованого.

Нагадаємо, 22 червня мер Житомира презентував проєкт реконструкції гідропарку та розповів, де саме хочуть будувати реабілітаційний центр. Під час зустрічі 24 червня в гідропарку з кількома активістами Сергій Сухомлин розповідав, що житомирян планують запросити на обговорення реконструкції гідропарку (відео концепції реконструкції дивіться тут).

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році міська влада Житомира збиралася провести конкурс на ескізні роботи по реконструкції гідропарку і в 2022 році отримати фінансування з державного бюджету на реалізацію цього проєкту. На «Майстерні міста» 24 червня головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн представила концепцію реконструкції гідропарку. На сесії Житомирської міської ради 17 червня 2021 року в проєкті «Реконструкція території Гідропарку в місті Житомирі з розміщенням об’єктів фізичної культури та спорту (в т.ч. ПКД)» визначили орієнтовний обсяг фінансування: місцевий бюджет, інші джерела – 90 млн грн та виділили з міського бюджету 49,9 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада гідропарк реконструкція ПКД Пидюра Сухомлин громадське обговорення  
Матеріали по темі