Місто

У Житомирі затвердили порядок проведення поточного ремонту в укриттях, чекають заявки від ОСББ та ЖЕКів

30 June 2023, 12:08

Виконком 30 червня затвердив порядок проведення поточного ремонту в найпростіших укриттях в багатоквартирних будинках.

«На минулих сесіях виділили кошти – це 5 млн грн. Ці 5 млн грн направлені на поточний ремонт найпростіших укриттів. Цим порядком визначено, що головний розпорядник коштів – це управління житлового господарства, одержувачі коштів та замовники робіт – це управляючі компанії, ОСББ та житлово-будівельні кооперативи», – каже заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.


За бюджетні кошти готові провести лише певні види робіт в укриттях.

«Порядком визначені види ремонтних робіт, це може бути заміна аварійних ділянок інженерних комунікацій внутрішньо будинкових мереж, тобто водопостачання та водовідведення, а ще заміна, або частковий ремонт електроосвітлення внутрішнього у підвалі, третій вид робіт – це вхідна група. Може бути таке, що потрібно замінити вхідні двері, у цих видах робіт прописано, що можливе встановлення автоматизованого механізму закриття. Зараз вивчається питання, щоб розглянути можливість встановлювати замки, які будуть підключені до інтернету, і цей замок буде включатися під час початку повітряної тривоги», – розповідає заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

Аби отримати кошти на ремонт, потрібно подати заявку та дефектний акт.

«Згідно з цим порядком, ОСББ та управляючі компанії мають подати дефектний акт, де буде зазначено обсяг та вид робіт, які необхідно зробити, щоб створити належні умови перебування. Якщо ми говоримо про будинки, де створено ОСББ, то звертатися потрібно до управління муніципального розвитку. Будинкам, де управляючі компанії та житлово-будівельні кооперативи, звертатися до управління житлового господарства. З понеділка (3 липня) ми чекаємо їх в гості та будемо працювати над цим», – сказав Андрій Оніщенко.

Нагадаємо, 6 червня 2023 року на позачерговій сесії міськради з бюджету міста виділили 5 млн грн на поліпшення стану укриттів у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 29 червня 2023 року на сесії Житомирської міської ради виділили 65 мільйонів гривень на стаціонарні укриття, в тому числі 35 млн грн – на укриття в закладах освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття сховище управління житлового господарства Оніщенко виконком  
Матеріали по темі