Місто

У Житомирі дитсадки хороші, а дороги, транспорт, водопостачання та екологія – ні. Результати опитування

30 June 2023, 16:34

Житомиряни не задоволені якістю комунальних послуг, станом доріг, транспортною інфраструктурою та екологією.

Такі дані наведені у презентованому 30 червня 2023 року восьмому всеукраїнському муніципальному опитуванні, яке було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту по всій Україні (крім окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей) у період з 1 по 5 лютого 2023 року методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Всього було опитано n= 2,000 жителів України віком 18 років і старше. До вибірки не включені громадяни, які наразі перебувають за межами України. Отримані дані опитування зважено за регіональним та віковим показниками з використанням даних Державної служби статистики України на 1 січня 2021 року. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 16%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Респондентам, зокрема, пропонували оцінити якість обслуговування та послуг. Пропонуємо переглянути ті, де Житомир показав один з найгірших чи найкращих результатів, потрапивши у п’ятірку.

Містяни вважають дороги чи не найгіршими з усіх обласних центрів: 34% вважають їх «жахливими», 27% - «поганими», «відмінні» і «добрі» дороги бачать 11% житомирян.

Збір сміття відмінним вважають лише 6% житомирян, 43% обрали варіант «добре», 40% - «середньо».

Транспортна інфраструктура і громадський транспорт повністю задовольняють 48% житомирян – 6% «відмінно» і 42% «добре».

Задоволені житомиряни дитсадками: 46% оцінили цю послугу як «відмінно» і «добре».

В Житомирі 6% опитаних вважають водопостачання «відмінним» - це один з найгірших показників серед обласних центрів, 51% оцінили його як «добре».

Не влаштовує містян і екологія та навколишнє середовище: «відмінно» і «добре» сумарно складають 33%, гірша ситуація лише у Запоріжжі і Миколаєві.

Також одні з найнижчих показників задоволення житомиряни демонструють щодо опалення, електроенергії та газу.

Питали респондентів і про якість облаштування бомбосховищ: 8% містян назвали цю послугу недоступною, у 14% зі сховищами все «відмінно» та «добре».

Дивіться повністю результати опитування громадської думки

Нагадаємо, за результатами восьмого муніципального опитування 62% житомирян вважають, що справи в місті йдуть у правильному напрямку, роботу мера Житомира схвалюють 58%.

Опитування не проводилося у 2022 через війну

Як повідомляв Житомир.info, за результатами сьомого всеукраїнського муніципального опитування, яке було проведене з 12 травня по 3 червня 2021 року, у зведеному рейтингу обласних центрів з урахуванням індексу задоволеності якістю 23 сфер послуг серед обласних центрів Житомира посідав 15 місце.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування дорога ЖКГ транспорт укриття муніципальне опитування 
Матеріали по темі