Події

До суду передали справу начальника КЕВ та трьох його спільників: намагалися збагатитися на ремонті військових казарм у Житомирі

30 June 2023, 17:31

Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом розкрадання коштів, виділених на ремонт казарм Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова.

Про це 30 червня повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«До «оборудки» були причетні 4 особи – один із керівників Квартирно-експлуатаційного відділу Житомира (КЕВ), начальнику служби цієї установи, приватний підприємець, що забезпечував виконання робіт, а також приватний інженер з технічного нагляду. Обвинувальний акт направлено до суду», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що наприкінці листопада 2022 року один з керівників КЕВ Житомира та підприємець уклали договір щодо ремонту першого поверху казарми Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова. Вартість робіт склала майже 1 млн грн.

Того ж дня начальник служби та підприємець підписали акти виконаних робіт по ремонту казарми, які ніхто, не проводив. При цьому керівник підрозділу КЕВ офіційно перебував у відпустці закордоном, що це не завадило йому підписати акти виконаних робіт одним днем. Жодних порушень не побачив і приватний інженер з технічного нагляду.

Бюджетні кошти були перераховані на рахунки підприємця і розділені між учасниками схеми.

В Житомирській обласній прокуратурі зазначають, що начальника квартирно-експлуатаційного відділу м. Житомира та начальника служби цієї установи, а також підрядника та інженера з технічного нагляду, причетних до заподіяння державному бюджету збитків в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, при виконанні ремонту приміщень військового інституту обвинувачують за трьома статтями: ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1,3,4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

Керівник КЕВ та начальник служби установи відсторонені від займаних посад.

Нагадаємо, 7 квітня стало відомо, що керівнику Квартирно-експлуатаційного відділу Житомира (КЕВ), начальнику служби цієї установи та приватному підприємцю, які збагатилися на ремонті військової казарми, повідомлено про підозру. Прокуратура подала клопотання про відсторонення від посади начальника квартирно-експлуатаційного відділу м. Житомир Сергія Суса, але зробити це вдалося лише рішенням апеляційного суду від 2 травня 2023 року. ДБР просило про обрання начальнику КЕВ запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, але Богунський районний суд м.Житомира визначив запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що у грошовому виразі складає 268 тис. 400 грн.

Зауважмо, що 27 березня цього року сайт «Наші гроші» опублікував матеріал про закупівлю КЕВ м.Житомира польових розкладних ліжок: 914 польових розкладних ліжок типу «П» купили без торгів за 3,10 млн грн, тобто 3,39 тис. грн за одне ліжко, тобі як в той же день КЕВ м. Чернігова замовив 1000 польових розкладних ліжок типу «П» за 2,27 млн грн, або 2,27 тис. грн за штуку, що на третину дешевше житомирської закупівлі.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році квартирно-експлуатаційний відділ міста Житомир уклав угоди на реконструкцію корпусів військового госпіталю і за тиждень після укладання угод перераховував всю суму за виконані роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КЕВ казарма ремонт військовий інститут суд привласнення ДБР прокуратура розтрата Сус 
Матеріали по темі