Місто

«Дракони» на Тетереві: у житомирському гідропарку проходить чемпіонат України з веслування на драгонботах

30 June 2023, 17:50

У житомирському гідропарку 30 червня стартував чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон». На турнірі, в різних категоріях, змагатимуться понад півтисячі веслувальників з 11 областей України.

«Житомир стає центром Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон». Ми вже кілька разів визнані одними з кращих організаторів цих змагань. Майже чотири дні з самого ранку - 9-ї години і до 19-ї години будуть відкатувати учасники. Це і жінки, і чоловіки, мікси і молодь від 14 до 18 і старше. Багато категорій, тому так багато заїздів кожного дня», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«11 областей, 22 команди та більше ніж 600 учасників. Українські команди - вони найсильніші у світі. Тренується командний дух, витривалість. Наші веслувальники, у першу чергу діти, змагаються не тільки у веслуванні, а і займають призові місця в інших видах спорту. Десь біжать, десь велозмагання, штанга і це все дало їм веслування», - коментує голова федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області Дмитро Мороз.

Веслувальники діляться враженнями від перших запливів, розповідають як тренувалися та запевняють - незважаючи на мінливу погоду настрій гарний, тому заряджені перемагати.

«Для мене особисто - це рідна вода, на якій я навчався веслуванню і робив перші кроки в човні. Атмосфера приємна, настрій чудовий, підтримка глядачів. Рівень проведення змагань підвищується з кожним роком. Тому цьому в Житомира можна повчитися», - ділиться учасник команди «Сальса» Київської області Юрій Бардашевський.

«Гарні враження, гарна погода, гарна організація - на високому рівні. Пройшли дистанції в 200 м. По попередньому часу ми потрапили у півфінальний заїзд. Далі будемо змагатись за вихід у фінал», - говорить учасник команди «Гетьман» з Рівненщини Богдан Кучмей.

«Настрій дуже крутий, перший заїзд був кайфовий, емоційний, хоч і під дощем. На наступні змагання плануємо пливти з таким же настроєм і тільки до перемоги», - додає учасниця команди «Гетьман» Ангеліна Кучмей.

«Я оцінюю свою команду на 100 балів, тому що ми найкращі», - упевнений в успіху своєї команди 13-річний Іван Якімець, учасник команди «Кайзер» Житомирської області.

«Ми виступаємо на всіх дистанціях, будемо веслувати на дистанції 2 км, 500 та 200 м. Готувалися, чотири рази на тиждень тренувалися, далі буде видно за результатами. Ми бачимо, що спортсмени у нас сильні, тож для нас честь змагатися на чемпіонаті України», - підсумовує Денис Поліщук, учасник команди Полтавської області «Сармат».

За призові місця організатори разом із спонсорами змагань підготували для команд веслувальників медалі, солодкі подарунки та грошові сертифікати.

Чемпіонат України з веслування на «драконах» триватиме до 2 липня включно. Тож містян організатори запрошують доєднуватись до імпровізованої глядацької зали на дитячому пляжі гідропарку.

Нагадаємо, 23 червня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради анонсували проведення в гідропарку масштабних змагань з веслування на човнах «Дракон» та турніру з плавання на відкритій воді «Teteriv open».

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2022 року в житомирському гідропарку стартував дводенний Чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон». Паралельно з Чемпіонатом України з веслування на човнах «Дракон» по обіді у тутешньому гідропарку проходив Турнір з плавання на відкритій воді – «Кубок трьох річок». 4 жовтня міська рада оприлюднила результати спортивних заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: змагання веслування "Дракон" драгонбон гідропарк Ковальчук Мороз спортсмен Тетерів 
Матеріали по темі