Місто

Житомиряни не дуже пишаються своїм містом і є лідерами за кількістю охочих отримати психологічну підтримку

3 July 2023, 12:44

Житомиряни не дуже пишаються своїм містом, хоча третина вважає, що тут є можливості для самореалізації та ведення бізнесу і можна отримувати достатньо грошей за свою роботу.

Такі дані наведені у презентованому 30 червня 2023 року восьмому всеукраїнському муніципальному опитуванні, яке було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

55% житомирян однозначно відчувають гордість за те, що є жителями цього міста. Але це один з найнижчих показників серед обласних центрів України, гірше з гордістю лише в Дніпрі та Чернівцях.

42% опитаних вважає, що в Житомирі достатньо можливостей для досягнення успіху молодих людей, 51% це заперечують.

Можливість самореалізуватися і робити те, що любиш, 36% житомирян оцінили на «відмінно» і «добре».

Можливість займатися підприємницькою діяльністю влаштовує 32% містян, 18% оцінили її як «погано» і «жахливо».

Водночас 34% опитаних вважають, що в Житомирі можна отримувати достатньо грошей за свою роботу, а 25% такої можливості не бачать.

На запитання «Чи хотіли б Ви особисто отримати психологічну підтримку під час повномасштабного вторгнення в Україну» 27% опитаних житомирян відповіли «так» – це найбільший показник серед жителів обласних центрів.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту по всій Україні (крім окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей) у період з 1 по 5 лютого 2023 року методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Всього було опитано n= 2,000 жителів України віком 18 років і старше. До вибірки не включені громадяни, які наразі перебувають за межами України. Отримані дані опитування зважено за регіональним та віковим показниками з використанням даних Державної служби статистики України на 1 січня 2021 року. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 16%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, за результатами восьмого муніципального опитування 62% житомирян вважають, що справи в місті йдуть у правильному напрямку, роботу мера Житомира схвалюють 58%. Водночас житомиряни не задоволені якістю комунальних послуг, станом доріг, транспортною інфраструктурою та екологією.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами сьомого всеукраїнського муніципального опитування, яке було проведене з 12 травня по 3 червня 2021 року, у зведеному рейтингу обласних центрів з урахуванням індексу задоволеності якістю 23 сфер послуг серед обласних центрів Житомира посідав 15 місце.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування гордість самореалізація муніципальне опитування бізнес  
Матеріали по темі