Економіка

Кабмін продовжив регулювання цін на окремі види продовольчих товарів під час воєнного стану

3 July 2023, 13:25

Уряд продовжив державне регулювання цін на продовольчі товари в період воєнного стану.

Про це 29 червня повідомила пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«19 червня 2023 року на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 №650 «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану», якою передбачено продовження державного регулювання цін на окремі види продовольчих товарів в період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування. Регулювання цін протягом зазначеного періоду здійснюватиметься шляхом встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на обмежений перелік продуктів харчування, а саме: борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої), олію соняшникову рафіновану, хліб житньо-пшеничний та батон», - йдеться у повідомленні.

При цьому, з метою усунення надмірного тиску на бізнес Урядом прийнято рішення щодо скасування процедури декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем закінчення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2023 року завершилася дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області у травні 2023 року порівняно з квітнем ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,3%, зокрема, яловичина та свинина подорожчали на кілька гривень, сало ще трохи подешевшало, дещо додали в ціні риба й куряче філе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба продукти ціна регулювання КМУ  
Матеріали по темі