Фоторепортаж

«Острів кохання», хатинка на воді та казковий колодязь – віртуальна прогулянка селом на Житомирщині. Фоторепортаж

3 July 2023, 13:50

Дерев'яна хатинка на річці в селі Старий Солотвин Бердичівського району - пам'ятка архітектури, занесена в інтерактивну Google-карту із найкрасивішими, цікавими, і загадковими місцями України.

Її називають «Будинком рибалки» або ж «Мисливським будинком».

Зображання цієї хатини ще з 2016 року облетіли соцмережі, тож не дивно, що у цієї будівлі є власна поштова марка.

Хоча будиночок на воді досить популярне місце, місток, що веде до нього, частково зруйнований. На стіні будинку є табличка з описом, дубльована українською, англійською та навіть шрифтом Брайля. Тут описується історія створення острова кохання та розміщений QR код з аудіо та 3D турами.

За розміщеною там інформацією, «Острів кохання» – штучний острів, створений у 1970 році. У 1980-х там побудували дерев'яний будиночок, який слугував рибалкам укриттям від негоди та своєрідною експозицією мисливських трофеїв.

А ще тут знімали серіал «Мольфар» та регулярно проводять різноманітні зйомки фотосесій і весіль.

Будинок зачинений, проте крізь вікна можна роздивитися, що всередині облаштована тематична українська експозиція.

Окрім острова і будиночка у село Старий Солотвин варто поїхати, щоб помилуватися краєвидами, відпочити та просто прогулятися вуличками у пошуках «казкового» колодязя.

Нагадаємо, у 2016 році троє мандрівників зробили інтерактивну карту із найкрасивішими, цікавими, і загадковими місцями України. На карту нанесені 8 пам’яток архітектури, які знаходяться у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році Старий Солотвин відсвяткував своє 425-річчя і під час святкового фестивалю тут презентували унікальну поштову марку «с. Солотвин, Острів кохання».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Старий Солотвин фотопрогулянка. Бердичівський район село колодязь. острів  
Матеріали по темі