Події

У Житомирській області тренера гуртка, який розбещував неповнолітніх, звільнили та посадили під домашній арешт

3 July 2023, 14:25

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього тренера гуртка за фактом вчинення розпусних дій щодо малолітніх осіб (ч. 2 ст. 156 КК України).

Про це 3 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідство встановило, що тренер одного з позашкільних гуртків вчиняв розпусні дії стосовно малолітніх дівчаток, розбещував їх. Злочинні дії проти статевої свободи і статевої недоторканості дітей скоював неодноразово, наказуючи потерпілим, щоб про це нікому не розповідали. Наразі обвинуваченого звільнено з посади. Також обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Процесуальне керівництво здійснювали ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури. Досудове розслідування – ГУНП в області, оперативний супровід - відділ протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Санкцією зазначеної статті передбачене покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 27 квітня пресслужба прокуратури інформувала, що тренеру позашкільного гуртка повідомили про підозру у розбещенні семирічних дівчаток. За даними слідства, підозрюваний неодноразово вчиняв розпусні дії стосовно семирічних дівчаток, які займалися у секції під його керівництвом, розбещував їх. Зазначалося, що фігурант був відсторонений від проведення занять. Також вирішувалося питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2022 року відділ комунікації поліції Житомирської області інформував, що кіберполіцейські Житомирської області викрили 36-річного жителя Київщини у вчиненні низки кримінальних діянь щодо дітей. Використовуючи мобільні месенджери, чоловік надсилав тинейджерам повідомлення сексуального змісту, спонукаючи їх до певних дій. У телефоні підозрюваного правоохоронці виявили альбоми дитячої порнографії. У прокуратурі уточнили, що житель Києва, якого викрили у розбещенні малолітніх, у квітні 2021 року надсилав повідомлення сексуального змісту дітям із Житомира.

Вироком від 12 січня 2023 року Богунський районний суд м. Житомира ув’язнив чоловіка на 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура розбещення дитина тренер гурток прокуратура 
Матеріали по темі