Політика

У райцентрі Житомирської області сотні людей вийшли на мітинг проти скасування чорнобильських пільг

3 July 2023, 15:11

Від ранку 3 липня 2023 року жителі Коростеня зібралися з вимогою не виключати місто з переліку населених пунктів, які входять до «чорнобильської зони».

Про це повідомляють коростенці у соцмережах.

«Сотні людей в Коростені вийшли на мітинг проти постанови КМУ про відміну 3 зони, що вони хочуть зробити з 22 липня. Міська рада пообіцяла зробити все можливе, аби відстояти права чорнобильців. Відміна 3 зони позбавить доплат до пенсій, безкоштовного харчування в школах та багато інших соціальних пільг», - повідомляє Світлана Барановська на своїй Фейсбук-сторінці.

О 10 ранку коростенці вийшли на мітинг біля міської ради з вимогою до Уряду не знімати «чорнобильську зону» з північних регіонів Житомирщини. Згодом місцеві мешканці перекрили центральну вулицю Михайла Грушевського та міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин.


Коростенська міська рада на сесії 6 липня збирається ухвалити звернення до президента, Верховної ради, Кабінету міністрів щодо недопущення прийняття проєкту постанови про знаття з Коростеня статусу міста, що входить до зони забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, 22 червня 2023 року пресслужба ДАЗВ повідомила про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України». До переліку не ввійшли Коростень та Овруч, а лише села Коростенського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг Коростень Чорнобильська катастрофа траса ЧАЕС 
Матеріали по темі