Суспільство

Тривоги, проблеми з інтернетом, відсутність порушників та високі бали учасників: яким був НМТ цьогоріч у Житомирській області

3 July 2023, 17:06

В Україні з 5 по 23 червня проходила основна сесія Національного мультипредметного тесту. В Житомирській області зареєструвалися понад 10 тисяч випускників та випускниць для проходження тесту і більшість із них, незважаючи на воєнні виклики, змогли відвідати екзаменаційні центри і скласти тестування.

Про це у коментарі Житомир.info 3 липня розповіла методист комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради Романько Тетяна Василівна.

«У загальному пройшли тестування 9601 учасник. Усі вони мають результати. Для тих, хто за кордоном, були створені умови у 47 містах різних країн світу, а для цих учнів, які знаходяться в Україні було створено 27 пунктів на 12 територіальних громадах. Працювали з ними 323 інструктори у 89 аудиторіях», - зазначила вона.

Серед усіх випускників, що реєструвалися, 95% пройшли тестування, тобто лише 5% з різних причин не потрапили, вони підуть на додаткову сесію. Варто зауважити, що серед учасників порушників не було виявлено.

Головний акцент цьогоріч був поставлений на безпекові питання. Залучені були всі відповідні служби та силові структури. На випадок відключення світла були заготовлені додаткові генератори, однак вони не знадобилися.

Найголовніше, за словами пані Тетяни, були добре облаштовані укриття в кожному закладі. Під час основної сесії НМТ лунали короткочасні тривоги. Одним із основних викликів стали проблеми з інтернетом, були труднощі, щоб зайти в систему, але таке спостерігалося не лише в нашій області, а по всій Україні.

Зауважимо, що цьогоріч НМТ містить 3 блоки завдань, два з яких – обов’язкові, третій – на вибір. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова і математика, на вибір – історія України, одна із іноземних мов, біологія, хімія та фізика. Тестування тривало 180 хвилин, учасники могли самостійно ділити час для кожного блоку, аби розв’язати свої завдання.

Щодо результатів:

28 червня кожен учасник мав змогу ознайомитися із результатами основної сесії НМТ.

Серед учасників сесії є 88 випускників, які мають по 200 балів. Серед них максимальний результат за один предмет отримали 79 осіб, 8 учасників мають 200 балів із двох предметів, із трьох предметів максимальну кількість балів водночас із трьох предметів має лише 1 учасник – це Кутня Людмила, випускниця ліцею №1 із Житомира.

Якщо ж говорити про кількість балів у розрізі предметів, то оцінку 200 отримали :

  • із математики – 37 учнів;
  • українська мова – 23 учні;
  • історія України – 10 учнів;
  • іноземна мова (англійська) – 12 учнів;
  • біологія – 5 учнів
  • хімія – 1 учень.

Якщо ж говорити про кількість «200-бальників» в розрізі територіальних громад, то їх найбільша кількість у Житомирській територіальній громаді – 38, у Коростенській – 10, у Бердичівській та Звягельській – по 8.

Серед лідерів закладів загальної середньої освіти щодо кількості «200-бальників» варто відмітити ліцей №1 міста Житомира, тут 10 випускників отримали по 200 балів, з них 1 – з трьох предметів та 4 – з двох предметів.

У загальній сукупності «200-бальників» є 86 результатів, які належать цьогорічним випускникам і 2 з них – випускники минулих років.

Ці випускники будуть нагороджені на різних рівнях.

Нагадаємо, 3 липня департамент освіти оприлюднив цьогорічні результати НМТ житомирських випускників: 28 ліцеїстів отримали найвищий результат - 200 балів з окремих предметів. Загалом у тестуванні взяли участь 1490 учасників. А минулого року один учень гімназії №3 та два учні ліцею №25 склали отримали 600 балів Національного мультипредметного тесту, тобто з кожного предмету набрали максимальну кількість, загалом тестування проходили 1 356 випускників.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році у Житомирській області максимальний бал відразу по трьох предметах НМТ отримали 11 випускників, 211 випускників отримали 200 балів з одного предмету та 50 учнів – з двох.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НМТ тест освіта випускник Тетяна Романько результати  
Матеріали по темі