Економіка

Податківці перевірили два магазини в центрі Коростеня: торгували алкоголем без ліцензій та мали неоформлених працівників

4 July 2023, 12:24

Понад 700 тис. гривень штрафних санкції буде застосовано за порушення торгівлі підакцизними товарами.

Про це 3 липня повідомила пресслужба головного управління Державної податкової служби в Житомирській області.

«30 червня поточного року, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту проведено перевірку двох магазинів розташованих у центрі міста Коростеня, в яких здійснювалась торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами, що належать одному суб’єкту господарювання. В ході перевірки зазначених магазинів встановлено факт роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності відповідних ліцензій. З метою припинення незаконної торгівлі та вилучення підакцизного товару, який незаконно реалізувався, було залучено працівників правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

За результатами вжитих контрольно-перевірочних заходів, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту виявлено факт використання двох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин, порушення законодавства в частині проведення розрахункових операцій під час реалізації підакцизних товарів, ведення обліку товарних запасів підакцизних товарів, роздрібну торгівлю та зберігання алкогольних напоїв без наявності відповідних ліцензій та дозволів.

За виявлені в ході проведення перевірки порушення до суб’єкта господарювання буде застосовано штрафні санкції на суму понад 700 тис. гривень.

Фото ГУ ДПС

«Крім того, працівниками правоохоронних органів, які були залучені до проведення фактичних перевірок, вилучено 1597 пляшок алкогольних напоїв на суму близько 180 тис. гривень, що реалізовувались без ліцензії, складено та направлено до суду два адміністративних протоколи відповідно до ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - інформують податківці.

Зауважимо, що покарання за ч.1 ст.164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності) передбачає накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн до 34 тис. грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2023 року в сільському магазині Ємільчинської громади вилучили 220 літрів горілки, вина й пива, на які не було документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова перевірка ДПС алкоголь ліцензія  
Матеріали по темі