Місто

На двох житомирських пляжах зафіксували перевищення вмісту кишкової палички у кілька разів

4 July 2023, 12:38

Купальний сезон у самому розпалі, відтак фахівці продовжують перевіряти стан якість води на міських пляжах.

Так, спеціалісти провели обстеження води на двох пляжах у Житомирі та у містах Звягель і Коростень. Після перевірки з’ясувалося, що на жодному з них вода не відповідає нормам. Крім того, на трьох із них, зокрема, у Житомирі (дорослому і дитячому) та у м. Коростень (пляж вул. Горького) виявили кишкову паличку, вміст якої перевищує показник норми у кілька десятків разів (індекс ЛКП – 240 000 в 1 дм3, норма – не більше 5000 в 1 дм3).

Інформацію щодо якості води на пляжах Житомирської області станом на 30.06.2023 року надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».


Нагадаємо, 29 червня у лабораторному центрі інформували, що в Житомирській області фахівці перевірили якість води у місцях масового відпочинку та купання. Для цього у червні відібрали проби води з водойм у 40 зонах, виявилося, що у більшості з них вода не відповідає санітарним нормам для купання.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до інформації обласного центру контролю та профілактики хвороб станом на 2 червня 2023 року, вода на пляжах у Житомирі та у містах Звягель і Коростень не відповідає нормам. Зокрема, вода на пляжах у Житомирі (дорослому і дитячому) «не склала іспит» за вмістом кисню, а в Коростені зафіксували перевищення вмісту кишкової палички (індекс ЛКП – 24 000 в 1 дм3, норма – не більше 5000 в 1 дм3). Приблизно такі ж показники були і станом на 23 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода якість води лабораторний центр гідропарк 
Матеріали по темі