Події

В Житомирській області патрульні виявили вантажівку з необлікованим лісом

4 July 2023, 13:15

В Бердичівській громаді виявили вантажний автомобіль з незаконною лісопродукцією.

Про це 4 липня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Відтак правоохоронці зупинили для перевірки ЗІЛ-130 під керуванням 28-річного жителя Бердичівської громади. Вантажівка була заповнена дубовими колодами. Однак супровідних документів, які б вказували на легальність походження деревини, він поліцейським не надав. За таких обставин транспортний засіб з лісоматеріалом вилучено», – йдеться у повідомленні

Подію попередньо кваліфіковано за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. Законодавством подібні дії караються від штрафу до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 31 травня було проведено засідання робочої групи щодо здійснення контролю за використанням, охороною лісових ресурсів, недопущення розкрадання і незаконного їх використання на території області. Розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії часто залишаються без прийнятих кінцевих процесуальних рішень, розпочатих за фактами незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2023 року поблизу села Будичани Житомирського району екологи зафіксували незаконну вирубку понад сотні дерев, завдані збитки перевищують 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирубка ліс дерево дерева деревина Бердичівський район 
Матеріали по темі