Місто

У Житомирі завершують ремонт двох вулиць на Польовій: оновлене дорожнє покриття, тротуари латані асфальтом і викладені плиткою

4 July 2023, 13:05

У Житомирі на вулицях Ціолковського та Кибальчича завершили поточний ремонт асфальтобетонного покриття проїзної частини та тротуарів, який коштував місту 9 млн грн. Що було зроблено та який вигляд вулиці мають нині розповідає виконроб управління автомобільних шляхів Віктор Петришин. Зокрема, останній розпочинає з вулиці Ціолковського.

«Заміну верхнього шару на проїзній частині квадратурою 5600 кв.м. Також були проведені ремонтні роботи на тротуарах. Від вул. Вітрука до вулиці Космонавтів ямковим ремонтом - це права сторона. Ліва сторона - частково замінили стару плитку 1300 кв. м, із заміною садового бордюру. Виправлення бортового каменю, де він був вивалений або погано встановлений, підняття люків, дощоприймачів. Всі ці роботи зараз вже завершені», - коментує виконроб управління автомобільних шляхів Віктор Петришин.

З огляду на проїжджу частину та тротуар з плиткою, із загальної картини помітно вирізняється заасфальтований тротуар. Виконроб на випередження береться пояснювати, як так сталось, що половина тротуару ніби й зроблена, а інша лишилась з вибоїнами та тріщинами.

«При поточному ремонті неможливо повністю замінити покриття на тротуарі, робиться ямковий ремонт. Для того, щоб зробити повністю тротуари капітальний ремонт потрібно проводити. Для цього потрібна проектна документація, а це вже зовсім інші кошти», - роз’яснює виконроб управління автомобільних шляхів Віктор Петришин.

Як відомо, поточний ремонт вулиці Ціолковського обійшовся у 5,9 млн грн.

Що ж стосується вулиці Кибальчича, то там каже виконроб, проводились аналогічні ремонтні роботи вартість яких склала 3,1 млн грн.

«Заміна верхнього шару дорожнього покриття товщиною 5 см і ямковий ремонт тротуарів так само», - говорить Віктор Петришин.

Врешті, поточний ремонт на обидвох вулицях зроблений з дотриманням усіх норм.

«Проводилися заміри з представниками міської ради, які перевіряють якість виконаних робіт, об’єми виконаних робіт, все зроблено нормально», - запевняє виконроб Віктор Петришин.

Наостанок Віктор додає - подібних об’єктів цьогоріч чимало. Тож, продовжують надалі працювати над покращенням доріг і тротуарів у місті.

«Зараз у нас, наприклад, вулиця Радивилівська на стадії завершення, вул. Східна в процесі. «Автомагістраль» там вже частково тротуари поробила. Вони вже відфрезерували частину проїжджої частини, займаються підняттям і виправленням бортового каменю, люків. Усе йде до стадії завершення. Підрядники працюють, ніхто не стоїть», - розповідає виконроб управління автомобільних шляхів.

Нагадаємо, станом на 2 травня 2023 року як проїзна частина, так і тротуари обох вулиці були вкриті ямами, тріщинами та латками від попередніх ремонтів. Фоторепортаж дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт дорога Польова вул.Ціолковського вул. Кибальчича 
Матеріали по темі