Фоторепортаж

Спекотний Житомир: як містяни ховаються від сонця та освіжаються. Фоторепортаж

4 July 2023, 14:18

Літо у розпалі - опівдні 4 липня у Житомирі стовпчики термометрів у тіні сягнули 28-29 градусів тепла. Люди та тварини на вулицях міста намагаються сховатися від прямих сонячних променів у затінку дерев. У міських скверах та парках усі лавки на сонці порожні, а у затінку люди відпочивають навіть на парапетах.

Діти знаходять прохолоду у фонтанах і залюбки бавляться з водою. Багато хто гуляє вулицями з прохолодними напоями у руках, але головний убір одягають одиниці, переважно люди старшого віку і діти.

Навіть у спекотну обідню пору можна зустріти містян, які не бояться сонячних опіків та наполовину роздяглися. Інші ж навпаки, воліють прикрити від сонця усю шкіру та навіть у спеку носять одяг темних кольорів з довгими рукавами.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що весь робочий тиждень не буде спекотним: вже з середи почнуться короткочасні дощі і під кінець тижня та стане прохолодніше на кілька градусів.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2021 року спека у Житомирській області побила рекорди за останні 75 років - стовпчик термометра у Житомирі та області піднявся до 34-36 градусів тепла.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: літо спека погода 
Матеріали по темі