Суспільство

За пів року у Житомирській області майже 500 безробітних долучилися до «Армії відновлення»

4 July 2023, 15:00

За шість місяців на Житомирщині майже пів тисячі жителів області долучилися до суспільно-корисних робіт в рамках проєкту «Армія відновлення».

Про це 3 липня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

««Армія відновлення»: майже 500 безробітних долучилися на Житомирщині за пів року. Необхідність організації суспільно корисних робіт передбачили 33 територіальні громади, визначивши їх види відповідно до місцевих потреб», - йдеться в повідомленні.

Так, за даними центру зайнятості, виконавці робіт надають допомогу вразливим верствам населення та постраждалим внаслідок бойових дій, обслуговують пункти незламності, забезпечують функціонування місць для внутрішніх переселенців, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки, підтримують у готовності захисні споруди, у тому числі цивільного захисту та ін.


Найбільше людей забезпечили роботою в рамках проєкту - у Любарській і Олевській громадах (по 48 безробітних), а також в Овруцькій, Чуднівській та Волицькій – по 46, 41 та 39 осіб відповідно.

На заробітну плату учасникам робіт з державного страхового фонду на випадок безробіття профінансовано понад 3,7 млн грн. Оплата праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату (6700 гривень за місяць роботи).

Детальніше про суспільно корисні роботи тут https://is.gd/XcucBi

Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 9 червня у центрі зайнятості інформували, що кількість учасників «Армії відновлення» на Житомирщині перевищила 450 осіб. Суспільно корисні роботи проводилися у 30 об’єднаних територіальних громадах, які визначили їх види відповідно до місцевих потреб, а також підприємств-замовників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості безробітний безробіття Армія відновлення 
Матеріали по темі